Foto: Johnni Isaksen

Nordjysk politiker: 3. Limfjordsforbindelse er vigtigere end Kattegat-bro

Regeringen og blå blok drømmer om en bro over Kattegat, men Venstres Preben Bang Henriksen mener, en 3. Limfjordsforbindelse er mere presserende.

På Christiansborg har transportminister Ole Birk Olesen (LA) og flere transportordførere genoplivet en gammel drøm om at opføre en bro tværs over Kattegat, der skal forbinde Jylland og Sjælland.

Hvis man nøjes med at lave en bro til biler i stedet for både tog og biler, vil prisen nemlig falde fra 118 milliarder kroner til 58 milliarder kroner. Til den pris vil broen være betalt af brugerne på 32 år, lyder et regnestykke.

Derfor har regeringen nu besluttet at sætte yderligere undersøgelser af et eventuelt brobyggeri i gang. 

Læs også Nye tal: Udskydelse af ny Limfjordsforbindelse vil koste Nordjylland 900 millioner kroner

Men i Nordjylland træder Venstres Preben Bang Henriksen nu på bremsen. Han mener nemlig, at en 3. Limfjordsforbindelse er mere presserende end at få Jylland og Sjælland forbundet med en direkte bro.

- Jeg har fuld forståelse for de nordjyder, der undrer sig over udmeldingen, uden at  3. Limfjordsforbindelse samtidig omtales. Med den belastning, der er på tunnelen allerede i dag, så må en ny Limfjordsforbindelse naturligvis prioriteres, siger Preben Bang Henriksen. 

Læs også Brugerbetaling på ny limfjordsforbindelse er igen i spil

Indtil videre er en bro over Kattegat knap nok nået til tegnebrættet. Men Preben Bang Henriksen står fast:

- Der er alene tale om de allerførste for-undersøgelser, og jeg kommer under ingen omstændigheder til at stemme for en Kattegatforbindelse, før byggeriet af den 3. Limfjordsforbindelse er igangsat, siger den nordjyske folketingspolitiker og tilføjer:

- Så er den ikke længere.