LIGE NU:

Nordjysk satellit-virksomhed børsnoteres

Den nordjyske virksomhed GomSpace, der er startet af tre tidligere AAU-studerende, bliver nu børsnoteret.

De startede som tre studerende på Aalborg Universitet tilbage i 2007. Men nu tæller virksomheden 40 ansatte og har blandt andet NASA og ESA (europæiske rumfartsorganisation) som kunder. Nu er det næste skridt for GomSpace en børsnotering.

I en pressemeddelelse skriver virksomheden at en børsnotering vil lette GomSpaces adgang til yderlig kapital og stille virksomheden endnu stærkere end i dag, hvor GomSpace allerede indtager en position blandt de førende på markedet som leverandør af komponenter, platforme og hele missioner til rumfartsindustrien.

I alt er der kunder fra 35 forskellige lande. GomSpace har deltaget i over 40 satellitmissioner og har fuldført ikke mindre end 2 succesfulde missioner med egne satellitter, heraf blandt andet GOMX-3 satellitten, som sidste år var med første dansker, Andreas Mogensen, i rummet.

Rumfartsindustriens udviklingspotentiale og efterspørgslen på nanosatelitter vokser, og i de senere år er der sket en kommercialisering på området. Feltet har gennem mange år været præget og drevet af en forskningsorienteret interesse og tilgang, men i dag tænkes nanosatellitter i langt højere grad naturligt ind i brancher som militær, telekom, det maritime erhverv og luftfart. Og teknologien skaber værdi i samfundssituationer, der kan være med til at ændre tilværelsen for mennesker.

Fakta

Den nye bestyrelsesformand for GomSpace A/S og GS Sweden AB er Jukka Pertola, der i dag er administrerende direktør for Siemens i Danmark.

- Jeg har fulgt GomSpaces udvikling de senere år. Rumfartsindustrien er i dag markeret af stigende vækst, og jeg tror, vi vil opleve fortsættelse af den tendens i de kommende år. Dagsordensættende aktører på markedet vil være dem, der formår at tilpasse deres forretning til en industri, hvor behovet for volumen i udvikling og produktion afløser efterspørgslen på enkelstående løsninger. Der vil i særdeleshed være fokus på rumfartsteknologiens evne til værdiskabelse, understreger Jukka Pertola, som bag sig har 20 års ledelseserfaring i industrielle virksomheder og 10 års erfaring med internationale bestyrelsesposter.

GomSpace blev etableret i 2007 af tre studerende fra Aalborg Universitet (AAU). De stærke relationer til AAU opretholdes blandt andet via virksomhedens co-location i NOVIs forskerpark, hvor nærhed til forskermiljøet og forskningsfaciliteter på universitetet og universitetshospitalet er i højsædet. GomSpaces nuværende primære investorer (NOVI, Borean og HL Invest) glæder sig over virksomhedens udvikling de senere år, som startede ved de tre studerendes drøm i årene 2001-2003 om at sende en satellit i rummet.

- GomSpace er det ypperste eksempel på hvad NOVI står for. Vi er i den grad stolte over at have bidraget til denne succes med kuvøse i form af investering såvel som de fysiske rammer”, siger Jesper Jespersen, direktør i NOVI.

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

corona 1

Smitteudbrud på plejecenter i Støvring: 13 ud af 19 beboere ramt

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

Til forsiden

Til forsiden