01:58

Nordjysk vinder af DM i Skills: Det giver selvtillid

Anna Schomburg Hansen er cater-elev. En rigtig god en af slagsen endda, for i weekenden vandt hun DM i Skills - danmarksmesterskaberne for elever og lærlinge.

Emnet var smørrebrød og catering. Opgaverne bestod forretter til 20 personer, buffetter med fem elementer og så smørrebrød og dessert til slut. De forskellige opgaver klarede Anna Schomburg Hansen til UG og slange. I weekenden kunne hun nemlig lade sig hylde som landets bedste elev i kategorien smørrebrød og catering. 

- Jeg tror ikke helt, jeg har forstået det endnu, fortæller Anna Schomburg Hansen, da TV2 Nord besøger hende i køkkenet hos Slagteren & Kokken i Gistrup, hvor hun normalt slår sine folder. 

Den nykårede danmarksmester har for nyligt også været i gennem sin svendeprøve. En svendeprøve, der gik som man kunne håbe, og hun fik endda en sølvmedalje for resultatet. Alligevel havde hun ikke regnet med guldet, da hun drog til Herning for at deltage i DM i skills. 

- Jeg gik efter det, vil jeg sige, men jeg synes også, at de andre konkurrenter, de var virkelig også værdige modstandere, hvis man skal sige det pænt, fortæller Anna Schomburg Hansen. 

Læs også DM i Skills 2018: 12 nordjyske vindere kåret

Slagtermester Claus Jensen er en stolt mester. Udover Anna Schomburg Hansen blev det nemlig også til guld for en af køkkenets gourmesslagter-elever. 

- Vi er jo enormt stolte. Det betyder, at vi forhåbentlig endnu nemmere kan trække dygtige elever til, fortæller Claus Jensen. 

Når uddannelseslivet snart er overstået, så er det nu en fortrøstningsfuld cater-elev, der er klar til at gå i krig ude på arbejdsmarkedet. 

- Det giver da noget på selvtilliden, at det man rent faktisk gerne vil have med at gøre, og det man går op i, at man rent faktisk er bedre til det, end man lige går og tror, fortæller Anna Schomburg Hansen. 

Læs også DM i Skills 2018 skudt i gang