Overskuddet fra indsamlingen skal gå til at bygge et nyt hospice for børn i Rønde på Djursland. Hovedpræmien er en træningstime med de to badmintonstjerner fra Vendsyssel Elite Badminton, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Nordjysk virksomhed samler penge ind til børnehospice: - Børn skal have lov at dø med værdighed

Nørresundby-virksomheden Kosmos Renew er med i en konkurrence arrangeret af CoolUnite, hvor seks firmaer skal samle så mange penge ind som muligt for at realisere et nyt hospice i Rønde.

Konkurrencen blev skudt i gang mandag – og allerede nu er der tikket en del kroner ind i kassen til det gode formål hos Kosmos Renew i Nørresundby, som sælger og reparerer brugte iPhones og iPads.

- Vi har samlet 20.000 kroner ind i dag ved salg af borde og pladser til vores charity-events. Nu har vi faktisk kun fem ledige borde ud af de i alt 16 til Musikkens Hus. Selvfølgelig må det gerne gå hurtigere, men jeg er tilfreds, fortæller rådgiver Dino Krupic.

Følg indsamlingen på TV2 Nord

Fredag 13. marts: Vi sender direkte fra Kosmos Renews bankospil i Løvvang Hallen fredag 13. marts, hvor hovedpræmien er en træningstime med de to elitebadmintonspillere fra VEB, Vendsyssel Elite Badminton, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Mandag 23. marts: Vi tager en status på Kosmos Renews indsamling og følger, hvor tæt man er på at nå det erklærede mål på 200.000 støttekroner – se med på tv2nord.dk

BOKS:

Om CoolUnite Fonden

  • Støtter, udvikler og styrker sårbare, sygdomsramte og udsatte børn. 
  • Fonden skaber gode oplevelser og bidrager til, at børnene får en nemmere hverdag.
  • Fonden yder donationer til andre organisationer med almenvelgørende eller på anden måde almennyttige formål, der er i overensstemmelse med CoolUnite Fondens formål.
  • CoolUnite Fonden samarbejder med andre hjælpeorganisationer, relevante offentlige myndigheder og erhvervsdrivende virksomheder om at indsamle og støtte det fælles formål.

Kilde: CoolUnite.dk

Se mere

Tech-virksomheden Kosmos Renew er den eneste nordjyske i konkurrencen. Her kæmper de mod Fit&Sund, H-Biler, House of Code, Rumble og radiostationen NOVA.

Vinderen er den, som har samlet flest penge sammen i de to uger, konkurrencen løber – fra 9. til 23. marts. 

Alle seks virksomheder har lånt 10.000 kroner i startkapital af CoolUnite Fonden, der står bag konkurrencen. Målet er så at få pengene til at yngle så meget som muligt.

Kosmos Renew har sat sig som mål at samle 200.000 kroner ind. 

Penge skal blandt andet komme fra salget af billetter til to events: Et bankospil i Løvvang Hallen fredag 13. marts, hvor hovedpræmien er en træningstime med de to elitebadmintonspillere fra VEB, Vendsyssel Elite Badminton, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen – samt en gallamiddag i Musikkens Hus torsdag den 19. marts.

CoolUnite: - Børn skal have lov at dø med værdighed

Alle de indsamlede penge går ubeskåret til at bygge et nyt hospice for børn i Rønde. Det første af sin slags i Jylland – i dag er der nemlig kun ét andet, og det ligger i Nordsjælland.

Vil du støtte børnehospicet?

Du kan som privatperson støtte CoolUnite-fondens arbejde ved at donere et valgfrit beløb. Det gør du her: https://www.coolunite.com/stoet-coolunite/

Se mere

- Det er frygteligt at tænke på, at der kun er et sted i Danmark, hvor børn kan dø med værdighed. Med det nye hospice får vi en chance for at skabe et fantastisk sted, hvor børnene ikke bare behøver ligge i en seng og være syge – de kan også hygge sig og lave ting med familien, fortæller formand for CoolUnite, Jacob Risgaard, hvis personlige drøm det er at bygge et børnehospice i Nordjylland.

Ifølge formanden er den selvejende forening – hvor alle penge dermed går ubeskåret til de gode formål – glad for hver en krone, der bliver samlet ind til børnene. 

- Penge har først værdi, når de bliver brugt til noget godt. Og de børn her tænker altså dagligt over spørgsmål som ”Hvem skal putte mig om natten, når jeg dør og kommer i himlen?” og ”Hvem skal trøste min mor, når hun er ked af det, og jeg ikke er her mere?”, siger Risgaard.

Selvom Jacob Risgaard selv er nordjyde, vil han på diplomatisk vis ikke nøjes med at heppe på nordjyske Kosmos Renew.

- Jeg hepper på dem alle sammen. Jeg hepper på det gode formål, siger han.

Vinderen bliver fundet umiddelbart efter, konkurrencen slutter 23. marts. Vinderen får æren – og alle de indsamlede penge bliver doneret til opførelsen af det nye børnehospice i Rønde.

Sådan kommer hospice til at se ud

Det nye børnehospice kommer til at hedde Strandbakkehuset og bliver det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark. 

Formålet med at etablere et børne- og ungehospice i Vestdanmark er at udligne den geografiske ulighed, der lige nu er med blot fire hospicepladser i Østdanmark.

Med etableringen af Strandbakkehuset vil alle børn og unge og deres familier, uanset hvor i Danmark man bor, kunne blive tilbudt hospiceophold med lindring, aflastning og omsorg af høj specialiseret sundhedsfaglig kvalitet.

Strandbakkehuset i Rønde åbner i november 2020 og bliver det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark.

Strandbakkehuset i Rønde åbner i november 2020 og bliver det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark.

Strandbakkehuset i Rønde åbner i november 2020 og bliver det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark.

Strandbakkehuset i Rønde åbner i november 2020 og bliver det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark.