Seneste nyt:

Nordjysk virksomhed vækster med Google

Et lille nordjysk firma har udviklet en teknologi, der kan vise vej indenfor. Og det kan gøre et stort og indviklede hospital til en nem opgave at finde rundt i.

Forestil dig en GPS, der bare virker inden døre. Den nordjyske virksomhed MapsPeople står bag et system, der kan vise vej indenfor. Mere konkret betyder det, at den lille virksomhed med kun 15 ansatte i Nørresundby vil gøre det at finde rundt i en stor ukendt lufthavn eller et indviklet universitet til en ment og lige til opgave.  

- Der er mange situationer, hvor man er på udebane. Det kan være et hospital, hvor man ikke kan finde en bestemt afdeling, eller det kan også være en lufthavn, hvor man skal nå en gate. Det kan vi hjælpe med, siger Michael Gram, CEO i MapsPeople.

Teknologien er gratis og bygger ovenpå google maps. Derfor virker systemet ganske enkelt i forlængelse af det velkendte navigationssystem fra google.

Det er forskellige teknologier, der gør det muligt for MapsPeople at kunne hjælpe dig rundt inden døre. Blandt andet spiller wifi og jordens magnetfelt en større rolle. Det smarte her er bare, at det intet kræver ud over en smartphone, en computer eller en hvilket som helst internet opkoblet maskine. På den måde viser firmaet i Nørresundby vejen frem på steder, hvor GPS-signaler normalt ikke kan komme. Det er nemt og man sparer en masse tid.

- Vi har blandt andet leveret til Bella Centret, Københavns lufthavn, Københavns Universitet og Syddansk Universitet, og så har vi også leveret til en lufthavn i Columbia, siger Michael Gram.

Fremtiden er lys ud for det lille firma. For de store drenge i branchen står klar til at lege med. Google har hyrede dem til at levere indendørs navigation til en kæmpe konference i Las Vegas til næste år.

- Vi forventer, at det her bliver kæmpe stort. Der er nogen, der siger, at inddørs navigation bliver større end GPS, siger Michael Gram.

Københavns Lufthavn er bare et af stederne, hvor den nordjyske teknologi allerede kan bruges.