02:34

Mike er SOSU-elev og Andreas er frisør-elev - og fælles for dem begge er, at de i denne uge skal repræsentere Nordjylland ved DM i Skills. De vil begge gerne inspirere unge mænd, til at prøve kræfter med fag, der ellers traditionelt set har været domineret af kvinder. Video: Thomas Gaardsmand

Nordjyske Mike ønsker sig flere mandlige SOSU-kolleger

Der er brug for flere mænd i fremtidens SOSU-jobs. Det mener Mike Olsen og Cecilie Christensen, der i denne uge stiller op som duo til DM i Skills.

Regionsmesterskabet er allerede i hus.

Og på torsdag kæmper Mike Olsen med om titlen som Danmarks dygtigste SOSU-elev ved DM i Skills. En konkurrence, der samler faguddannelsernes bedste elever fra hele landet.

Sammen med makker Cecilie Christensen får Mike Olsen dermed mulighed for at vinde fagkonkurrencen i SOSU-kategorien som den første mand i konkurrencens otteårige historie.

- Det vil jo bare give endnu mere stolthed i forhold til fagligheden. Også for at vise, at vi mænd også godt kan, siger Mike Olsen.

Glad for mandlig makker

Mike Olsen og Cecilie Christensen stiller op som et hold som repræsentanter for SOSU-uddannelserne i Region Nordjylland, og som det eneste finalehold med en mandlig deltager.

- Mit store mål, det er at kunne inspirere andre. Selvfølgelig gør jeg det for mig selv, men også for andre. For at sige, at det er okay at være mand i et kvindefag. Og man kan have det godt med det, siger Mike Olsen.

Også makker Cecilie Christensen håber, at der for fremtiden kommer langt flere mænd i SOSU-faget, hvor omkring mere end ni ud af ti i disse år er kvinder.

- Det er en hel masse fordele ved det. Jeg kan faktisk ikke rigtig komme på nogle ulemper ved det. Jeg synes, det er godt at have en mandlig makker, og jeg er glad for, at Mike er min makker, siger Cecilie Christensen.

Danmarksmesterskaberne i Skills foregår i år i Næstved og løber fra torsdag til lørdag.