02:18

Rikke Skytte fra Storvorde ved Aalborg er i gang med de sidste forberedelser inden hun skal deltage ved Melodi Grand Prix i weekenden. Video: Bruno Stagsted

Nordjyske Rikke er klar til Melodi Grand Prix: - Jeg tror, det bliver vildt

Når det store Melodi Grand Prix løber af stablen på lørdag, er Rikke Skytte fra Storvorde ved Aalborg klar til at repræsentere Nordjylland.

Det er i Boxen i Herning. Der sidder over en million seere og følger med på tv. På scenen står 18-årige Rikke Skytte. Hun stiller op til Melodi Grand Prix med sangen ”Color My World”. Og skridtet fra parcelhuset i Storvorde til den store scene i Boxen i Herning er kæmpe stort.

- Jeg tror, det bliver vildt. Jeg har ikke rigtig nogen forestilling om det lige nu, hvordan det kommer til at være. Men fuldstændig mindblowing tror jeg, siger Rikke Skytte.

Hun har spillet musik og sunget, siden hun gik i folkeskole. Men at hun en dag skulle optræde til Danmarks største sangkonkurrence og konkurrere om at komme med til Eurovision, havde hun aldrig troet.

- Det har ikke rigtig været en drøm faktisk - forstået på den måde, at Melodi Grand Prix har jeg altid set som en ting, der var uopnåelig. Det er kun for de bedste af de bedste, siger Rikke Skytte.

Da hun gik ud af 9. klasse, blev hun kontaktet af en producer. I samarbejde med ham er det indtil videre blevet til tre singler på YouTube og Spotify. Det var også gennem ham, at hun i sommer fik muligheden for at komme med sit bidrag til Melodi Grand Prix. Men at det skulle ende med deltagelse, kom som en stor overraskelse.

- Det tikkede bare ind med beskeder. Tillykke, tillykke. Og jeg tænkte tillykke med hvad. Til sidst fik jeg så en besked om at, tillykke, du skal være med i Melodi Grand Prix. Og så græd jeg, og min mor begyndte at græde, siger Rikke Skytte.

Lørdag aften bliver der fyret op for det store show i Boxen, og at gå fra øvelokalet på Aalborghus Gymnasium til et kæmpe publikum er stadig en urealistisk tanke for den unge nordjyde.

- Det er bare vanvittigt, at det lige pludselig er lille mig fra Storvorde, der får lov til at vise, hvad jeg kan, og stå foran hele Danmark, siger Rikke Skytte.

Det store show kan ses på DR på lørdag, men du kan allerede nu høre Rikkes sang her:

Læs også Hør nordjyske Rikkes Melodi Grand Prix-sang