01:36

Nordjyske unge er danmarksmestre i entreprenør-skab

Fem unge nordjyske mænd fra Aalborg Handelsgymnasium er i færd med at løse et alvorligt samfundsproblem, der berører millioner af mennesker verden over.

I går dystede Patrick Jacob Mannoni, Frederik Borksted Jensen, Thor Toft Sørensen, Stig Nørgaard Lassen og Masih Molavyzada fra Aalborg Handelsskole, mod flere end 140 andre hold fra det øvrige Danmark om at blive danmarksmestre i entreprenørskab, og deres ide om et program til ansigtsgenkendelse til plejehjem med demente viste sig at være den bedste.

Femmandsgruppen, som kalder sig SalusNord, har i godt et halvt år arbejdet med deres idé, som kan skabe øget tryghed og sikkerhed på plejehjem med fokus på demente beboere. Idéen går ud på at opsætte ansigtsgenkendelsessoftware, hvor et kamera scanner de demente beboeres ansigter, når de nærmer sig udgangen eller går ud fra plejehjemmet. Herefter vil personalet få direkte besked på et digitalt  apparat, så de kan forhindre beboeren i at forvilde sig væk fra plejehjemmet.

Vi har arbejdet sindssygt meget med ideen, så det er jo helt fantastisk, at få den her anerkendelse nu, siger Administrerende direktør i SalusNord Frederik Borksted Jensen

Projektet er stadig i udviklingsfasen, men perspektiverne og planerne for de unge nordjyske entreprenører er lige nu uden grænser.

Der er 47 millioner demente på verdensplan, og vi vil jo ikke kun gøre en forskel for demente i Danmark, vi vil også gerne gøre en forskel for hele verden, så alle pårørende kan have ro i sindet, når de sender deres ældre demente på plejehjem.

Næste opgave for de unge ioværksættere bliver at præsentere deres projekt på en af verdens største forretningskonferencer i Beijing.