Nørresundby bevilliget 160.000 kroner til ny multibane

Arkiv. Foto: Daniel Mikkelsen

Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje kan Nørresundby FB nu snart sætte gang i en ny multibane i Nørresundby

Inden så længe kan man forhåbentligt spille både fodbold, håndbold og basketball på en fuldt funktionel multisportsbane i Nørresundby.

Idrætsklubben Nørresundby FB har fået 150.000 i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje og 10.000 fra Kulturbro-Aalborg. Med bevillingen er der sat liv i ønsket om at bygge en inspirerende multibane på toppen af Nørresundby.

Byggeriet er dog afhængig af yderligere fondsstøtte, og Nørresundby FB håber på positivt svar fra andre fonde, så projektet kan sættes i gang allerede i år. Projektet vil være til gavn for hele byen – ikke kun foreningens medlemmer, siger Nørresundby FB's formand, Thomas Bunch Jensen.

- En multibane vil være med til at skabe sammenhængskraftskabende faciliteter i det nye Stigsborg Havnefront og hele Nørresundby, siger formand i Nørresundby FB Thomas Bunch Jensen og henviser til Stigsborg Brygge, hvor der over de næste årtier etableres en bydel med 9.400 nye indbyggere, nye arbejdspladser og øvrige bo- og arbejdsmiljøer.

  Foto: Nørresundby FB

- Der kommer en helt ny bydel, hvor vi kan inkludere beboerne, hvis vi har de rette rammer at tilbyde, siger formanden. Som områdets største forening tager NFB et stort medansvar for at kunne danne og implementere bæredygtige motionsmiljøer, siger Thomas Bunch Jensen.  

I Nørresundby FB glæder formanden og de godt 800 medlemmer sig over at kunne komme i gang med projektet – og forhåbentlig byde velkommen til mange nye ansigter i foreningen.

- Multibanen, skal ud over fodbold, indeholde flere andre sportsgrene og aktiviteter. Motionstilbudene målrettes udvalgte aldersgrupper, herunder voksenmotionister, seniorer og familieidræt. Og vi vil inkludere gymnastikforeninger, motionsfodbold og fodbold-fitness, som vil skabe endnu flere medlemmer i byens foreninger, siger Thomas Bunch Jensen.

  Foto: Nørresundby FB

Støtter foreningsidrætten med 44 millioner kroner årligt

Nørresundby FB har modtaget bevillingen på 150.000 fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler cirka 44 millioner kroner årligt til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, eksempelvis til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer.

Puljen kan søges om op til 300.000 kroner, men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Forsiden lige nu