LIGE NU:

Nørresundby mangler parcelhusgrunde - taber nybyggere til nabokommuner

Især børnefamilier er vilde efter at købe en byggegrund i Nørresundby, men der er ingen parcelhusgrunde til salg i byen. Det betyder ifølge en ejendomsmægler, at børnefamilierne søger mod andre kommuner.

Man skal lede længe for at finde et igangværende parcelhusbyggeri i Nørresundby. Selv om der mange steder i byen bliver bygget på livet løs, er der tale om lejligheder i massevis. Noget, der bliver efterspurgt og også solgt, men efterspørgselen på byggegrunde til parcelhuse stiger også, hvis man spørger en lokal ejendomsmægler.

- I løbet af det seneste år er vores kartotek over interesserede i byggegrunde i Nørresundby vokset med 80 procent, så der er rigtig stor efterspørgsel, siger Klaus Kristjansen fra Danbolig Kristjansen & Partnere i Nørresundby.

Det er især børnefamilier, der efterspørger byggegrunde, da de ofte gerne vil have noget energirigtigt, let og vedligeholdelsesfrit, fortæller ejendomsmægleren.

Nybyggere rykker til andre kommuner

Men hvis man gerne vil bo i Nørresundby, kan man godt pakke nybyggerdrømmen lidt væk.

- Jeg har været ejendomsmægler i 15 år, og jeg mindes ikke, at der er udstykket en parcelhusgrund i Nørresundby i den tid. Aalborg Kommune gør jo rigtig meget for byudviklingen i Nørresundby, men der mangler bare de gode muligheder til børnefamilierne, som gerne vil bygge selv, siger Klaus Kristjansen.

Nogle vælger at købe et nedrivningsklart hus i Nørresundby for at få en byggegrund, men der er ikke mange af den slags huse, og det kan også blive en lidt dyr affære. Selv om der er masser af byggegrunde syd for fjorden samt i den østlige del af alborg Kommune nord for fjorden, er det ikke dem, de boligsøgende hos Klaus Kristjansen går efter.

- Jeg kan se, at mange af de købere, der er skrevet op hos os, som er interesserede i en grund i Nørresundby, ender med at finde en byggegrund i Aabybro i Jammerbugt Kommune eller eksempelvis i Hjallerup, som jo ligger i Brønderslev Kommune. Så de stikker af, kan man sige, fortæller Klaus Kristjansen.

Byrådsmedlem vil skubbe på

Venstres byrådsmedlem Anne Honoré Østergaard ærgrer sig over, at Aalborg Kommune ikke kan tilbyde byggegrunde i Nørresundby.

- Jeg synes ikke, at Aalborg Kommune gør nok for børnefamilierne, som gerne vil bygge i Nørresundby. Vi mister dem til andre kommuner, og det giver jo ingen mening, siger hun.

Anne Honoré Østergaard mener, at der skal mere fart på processen med at få fundet nye områder til udstykning, som kan komme børnefamilier og andre nybyggere til gavn.

- Vi skal have set på, hvor det kan lade sig gøre at udstykke. Det arbejde er i gang, og der er nogle områder, hvor der er muligheder, men vi skal bare lige have sparket endnu mere gang i det, siger hun og lover, at hun i byrådssalen vil være med til at sætte tryk på processen.

Townhouses og nye udstykninger

I forbindelse med den nye bydel, der er i gang med at skyde op på Stigsborg Brygge, vil der i en senere etape blive bygget nogle såkaldte townhouses, som er at sammenligne med kartoffelrækkerne i København. Det er ifølge rådmand Hans Henrik Henrik møntet på blandt andet familier.

Desuden er arbejdet med at forberede en udstykning i området ved Lindholm Høje også i gang. Der er dog ikke lavet lokalplan endnu, og derfor vides det ikke, om det bliver parcelhusgrunde.

Området kommer formentlig til salg i 2019 eller 2020. 

Der bygges meget i Nørresundby, men der manglerparcelhusgrunde, som særligt børnefamilier efterspørger, mener en ejendomsmægler.

 

Jan Larsen

Håndboldformand Jan Larsen jubler over, der igen kommer publikum på tribunerne

fårup direktør Niels Jørgen Jensen

Sommerlandsdirektør: - Kørekortsordningen for coronapas må gerne komme hurtigt

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Jan Larsen

Håndboldformand Jan Larsen jubler over, der igen kommer publikum på tribunerne

fårup direktør Niels Jørgen Jensen

Sommerlandsdirektør: - Kørekortsordningen for coronapas må gerne komme hurtigt

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

Til forsiden

Til forsiden