LIGE NU:

NOVI er på toppen

I en ny europæisk rapport, der sammenligner 42 forskerparker, rangerer NOVI i toppen blandt danske og europæiske forskerparker.

I Aalborg findes en af landets mest innovative forskerparker, det konkluderer en ny europæisk benchmark-rapport, som også konkluderer, at NOVI hører til i toppen af Europas øvrige forskerparker.

Det skriver NOVI i en pressemeddelelse.

Rapporten, der analyserer 42 forskellige forskerparker i Danmark, Belgien og Spanien, tegner et billede af, hvad der er afgørende for virksomheder i et udviklingsmiljø. Samtidig udgør den en temperaturmåling på nogle af de nøgleparametre, der er medvirkende til, om en virksomhed trives eller ej.

Det kan blandt andet være nem adgang til administrationsfunktioner, kontakt til og samarbejde med parkens øvrige virksomheder, adgang til erfaringsudveksling med et universitet i nærheden, nem adgang til forskningsnetværk, networking-arrangementer og innovationskulturen i og omkring parken.

- Vores vision er at være et af Europas førende forskerparker for vidensbaserede virksomheder, hvor de har det bedste udgangspunkt for at starte, vokse og få succes. Den vision er dog kun noget værd, hvis vi konstant udvikler os i forhold til de mange virksomheder, der har til huse hos os. Rapporten ser på i alt 42 forsknings-, business- og iværksætterparker, og vi lander mere eller mindre som nummer et på alle måleparametre, siger Henrik Lundum, adm. direktør i NOVI.

Også set fra borgmester i Aalborg Kommune og bestyrelsesformand i NOVI Thomas Kastrup-Larsens stol, udgør NOVI en meget vigtig del af kommunens udviklingsmiljø.

- NOVI er en uadskillelig del af Aalborg og på mange måder også resten af Danmark, fordi vores universitet og forskerparkens mange virksomheder arbejder så vidt forgrenet, som de gør. Det skaber nye arbejdspladser og en international vibe, og det har en afsmittende effekt på hele Aalborg og region Nordjylland, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Ph.d.-studie bag rapport