01:06

Cheftræner Jacob Friis om første træningsdag efter juleferien

Nul fodboldspil på første træningsdag

Svingdøren har stået stille i AaB siden transfervinduet åbnede ved årsskiftet, men to spillere fra ungdomsrækkerne har kæmpet sig til en plads i spillertruppen.

Hvis AaB's Superliga-spillere havde drømt om at komme ud og trille med en fodbold på første træningsdag efter juleferien, så blev de snydt. Onsdag formiddag mødte spillerne op i AaB's indendørshal, og der stod menuen på agilitýtest og springtest.

Og efter middagspausen blev der kaldt til endnu en fysisk test: Den for spillerne så frygtede bib-test. Her måler man spillerens kondital, og her bliver spilleren virkelig presset til det yderste.

Artiklen fortsætter under videoen...

01:30

Se indslag om årets første AaB-træning.

Luk video

Til første træningssamling var der to helt nye ansigter i spillertruppen, ikke nye i AaB, for det er de to 18- årige talenter fra ungdomsrækkerne, Jeppe Pedersen og Malthe Højholt, som er blevet rykket op i Superliga-truppen.

De to talenter har dog snuset lidt til det at være Superliga-spillere, da begge spillere i efteråret har trænet med Superliga-holdet og også spillet med på AaB's reservemandskab.

Med de to talenter i spillertruppen fortsætter AaB linjen med at forfremme spillere fra egne rækker.

01:33

Se interview med Jeppe Pedersen.

Luk video

Flest af egen avl

AaB er nemlig den klub i Superligaen, der har flest spillere i truppen af egen avl. Efter første træningsdag mødte vores udsendte medarbejder Jeppe Pedersen, der her fortæller om en drengedrøm der er gået i opfyldelse.

Ellers var det gamle kendinge, der mødte ind til første træningspas. Anfører Lucas Andersen måtte dog springe træningen over onsdag. Han døjer med efterveerne fra en gammel lyskenskade, der ramte ham i efteråret.

Forsvarsspilleren Kasper Pedersen glædede sig til igen at møde holdkammeraterne og hør her, hvad han ellers siger om den kommende efterårssæson.

02:31

Se interview med Kasper Pedersen.

Luk video

AaBs opstartsprogram ser således ud

* 10. januar - KMD Cup i Indendørs fodbold, Jyske Bank Arena i Odense ( her er AaB forsvarende mestre fra sidste år)

* 21. januar - testkamp AGF -AaB kl 13.00 på Fredensvang i Aarhus

* 26. januar - testkamp IFK Gøteborg- AaB KL 14.00 i Prioritet Serneka Arena, Gøteborg

* 30. januar- 6 Februar - Træningslejr i Marbelle, Spanien

* 9. februar - forårspremiere i 3F Superligaen, Silkeborg IF - AaB kl 14.00 på Jysk Park i Silkeborg