LIGE NU:

Ny bydel skyder op på Østre Havn i Aalborg

​En helt ny bydel i Aalborg er nu planlagt til at blive opført rundt om Østre Havnebassin på det tidligere Aalborg Værft. Området får en offentlig strandpark ud til vandet.

Lys, luft og eget havnebassin. Det er nøgleordene for den nye bydel, der er ved at skyde op rundt om bassinet i Østre Havn, hvor Aalborg Værft tidligere lå.

Her er flere nye bygninger ved at blive opført. En af disse er Beddingen 7, der opføres af TK Development og består af 43 liebhaverlejligheder, som får vestvendt udsigt direkte ud over Østre Havnebassin. 

- Udelivet ved Østre Havn bliver unikt, for du kan ikke få så meget luft omkring dig ret mange andre steder i Aalborg. Der er jo en stor overordnet plan for hele havnen, hvor nogle af byggerierne ligger meget tætte, men lige her på Beddingen opererer vi med virkelig meget luft, forklarer arkitekt MMA Kim Skovhus fra Norconsult-Skovhus Arkitekter, der har tegnet Beddingen 7 for TK Development.  

Placeringen ud til havnebassinet har også inspireret arkitektfirmaet til at tegne generøse altaner på op til 25 kvadratmeter til alle lejligheder. I forbindelse med altanerne får beboerne også en vinterhave, hvor der med store glasdøre kan lukkes op for eller lukkes af til udelivet.

Blandet boligbyggeri

Den nye bydel bliver ikke bare liebhaverlejligheder, men kommer også til at bestå af lejeboliger og ungdomsboliger.

Blandet byggeri på bedste beliggenhed er noget ret særegent for Aalborg, og her udtrykker borgmester Thomas Kastrup Larsen (S) begejstring over, at det igen er lykkedes at skabe et område med plads til både studerende, unge familier samt voksne uden hjemmeboende børn.

- Det er fantastisk, at det nye kvarter omkring Østre Havnebassin kommer til at bestå af borgere med forskellig alder, livssituation og indkomst. Det er med til at sikre, at vi får en mangfoldig og levende bydel lige midt i Aalborg, forklarer Thomas Kastrup Larsen.

Offentlig strandpark

Lige ud for Beddingen 7 og ned til havnebassinet er der i henhold til lokalplanen lagt an til en offentlig strandpark til glæde for alle beboere i området. TK Development, der ejer grunden, er lige nu i dialog med en række interessenter om udviklingen og driften af parken.

- Strandparken bliver et rekreativt område lige ud til bassinet, hvor der er plads til vandsportsaktiviteter, hygge og gåture. Det hele bliver bundet sammen af en promenade, der kommer til at strække sig hele vejen fra den rå havn i øst, langs Østre Havnebassin, videre forbi Musikken Hus og Jomfru Ane Parken og helt hen til den nye kulturbro, fortæller ejendomsmægler Morten Dahl fra Home, der er ansvarlig for salget af Beddingen 7.

Strandparken og havnepromenaden er med til at sikre, at der udover beboerne bliver en gennemgang af folk fra byen og de omkringliggende kvarterer, så der altid er liv i den nye bydel. Ligeledes bliver der opført en café ved strandparken med udsyn til vandsportsaktiviteterne i bassinet og livet i området.

Den nye bydel omkring Østre Havn forventes at stå færdig i 2020 og kommer til at rumme mellem 2.500 og 3.000 mennesker. 

 
 
Foto: TK Development