LIGE NU:

Ny jernbane til lufthavn giver trafikale udfordringer

Byggeriet af den nye bane til Aalborg Lufthavn går nu for alvor i gang, og det kommer til at påvirke trafikken på Thistedvej.

Byggeriet af den nye bane til Aalborg Lufthavn går snart for alvor i gang. Fra starten af marts og frem til foråret 2020 bygger Banedanmarks entreprenør broer, dæmninger og sporkasse med skærver på den kommende banestrækning mellem Lindholm Station og Aalborg Lufthavn.

Arbejdet omfatter blandt andet byggeriet af en bro over Lindholm Å, der skal omlægges på en kortere strækning samt en ny vejbro, der skal føre Thistedvej over den nye bane. Det vil imidlertid betyde, at der kan opstå gener for trafikanter på Thistedvej.

- Vi er klar over, at Thistedvej er en vigtig indfaldsvej til Aalborg, så for at kunne opretholde trafikken bygger vi en midlertidig vej ved siden af Thistedvej. På den måde ledes trafikken udenom vores arbejdsområde, mens vi bygger den nye bro over jernbanen, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Forventes færdig i slutningen af 2020

Selv om trafikken opretholdes via den midlertidige omkørselsvej, vil hastigheden være nedsat. 

Derfor skal trafikanter væbne sig med tålmodighed og forvente kødannelse i myldretiden i perioden fra marts og frem til udgangen af 2019, mens Thistedvej føres over banen via en ny vejbro.

Lufthavnen i Aalborg er den tredjestørste i Danmark, og med den nye bane vil lufthavnen få direkte forbindelser til hovedjernbanenettet via Aalborg og Aarhus.

- Vi forventer, at konstruktioner som broer og jernbanedæmninger vil stå færdige i slutningen af 2019. Herefter går vi i gang med at bygge selve jernbanen, der ventes klar til indvielse ved udgangen af 2020," siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.