LIGE NU:

Ny kæmpeelg i Lille Vildmosecentret gemmer sig aldrig

Besøgende på Lille Vildmosecentret kan fra 21. april se en kæmpe jernskulptur af en elg.

De seneste fem år har besøgende i Lille Vildmose kunnet være heldige at opleve elge i det 2.100 ha store Mellemområde. Bestanden tæller omkring 20 dyr, men nu er flokken udvidet med en ny og kæmpestor artsfælle,  lavet i jern. 

Jernskulpturen er lavet af den sjællandske kunstner, Marianne Seidenfaden, som også står bag ’Okserne’ ved Oksbøl og ’Krondyrsrudlen’ ved Vejers Strand. Den er købt med fondsmidler fra Lille Vildmosefonden, lyder det i en pressemeddelelse.

Et kæmpestort blikfang

Gæsterne på Lille Vildmosecentret vil i fremtiden blive mødt af den enorme elgskulptur når de parkerer ved den nye parkeringsplads, Vildmosevej 100, 9280 Storvorde. Skulpturen fanger hurtigt øjet, da den med sine godt 5 m. i højden, 6 m. i længden og 4 tons, træder frem i landskabet. Elgskulpturen står ved det nye indgangsparti og følger man den anlagte grussti gennem træerne vil man blive ledt op til den. ”Vi har glædet os rigtig meget til at vise vores nye kunstværk frem for Lille Vildmosecentrets mange gæster. Den er fantastisk. Det er en kæmpestor skulptur, men den er præcis som den skal være”, siger direktør for Lille Vildmosecentret, Bo Gregersen.

Kæmpeelgen er lavet i jern og er godt fem meter høj.
Kæmpeelgen er lavet i jern og er godt fem meter høj.
Foto: Pressefoto: Lille Vildmose

På grund af Covid-19-restriktionerne er Lille Vildmosecentret fortsat lukket. Derfor er der ikke adgang til hverken indendørs- eller udendørsarealer (herunder legeplads, vildsvin, bålplads m.m).

Centret åbner dørene for sæson 2021 den 21. april kl. 10.00-16.00. Her vil alle gæster have adgang med et gyldigt corona-pas, som vil blive tjekket før der kan købe entré. Til åbningen kan gæsterne glæde sig til flere nyheder, blandt andet en udendørs mosehoppepude og en udstilling om europæisk bison. De store dyr forventes udsat i Tofte Skov i løbet af foråret 2021.