Ny mand i spidsen for erhvervet i Aalborg: Skal sikre flere jobs i kommunen

Den tidligere direktør for MAN Energy Solutions tiltræder nu som erhvervsdirektør i Aalborg Kommune. Han skal sikre flere arbejdspladser, og at flere virksomheder starter op i eller flytter til Aalborg.

Tonny Thorup fratrådte den 1. august sin stilling som erhvervsdirektør i Aalborg Kommune til fordel for et job som direktør i Destination Nord.

Derfor gik Aalborg Kommune på jagt efter en ny frontfigur for erhvervslivet i Aalborg. En person, man nu har fundet, oplyser Aalborg Kommune onsdag i en pressemeddelelse.

Valget er faldet på Poul Knudsgaard, der er uddannet teknikumingeniør og blandt andet er tidligere direktør og Vice President i MAN Energy Solutions i Frederikshavn.

 

Hans baggrund har ifølge borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen gjort ham til det oplagte valg.

- Han er både udviklingsorienteret og passioneret. Samtidig har han politisk tæft, ordentlighed og mod til at handle. Med sin store erfaring kan han sikre den bedst mulige erhvervsudvikling i Aalborg og Nordjylland, oplyser Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse.

Skal skaffe arbejdspladser og virksomheder

Ifølge Thomas Kastrup-Larsen er Aalborg Kommune allerede inde i en god udvikling i byen. Han forventer en befolkningstilvækst på 2500 i løbet af det næste år, og det er blandt andet derfor, det er vigtigt med en erhvervsdirektør.

- Poul Knudsgaards helt store mission er at skabe flere arbejdspladser og skaffe flere virksomheder til byen. Han skal sikre gode vilkår fra kommunen, så der er nogen, de kan henvende sig til, når de har brug for støtte og rådgivning, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Den nye direktør vil give noget tilbage til samfundet

Poul Knudsgaard har igennem sin karriere blandt andet fået erfaring med ledelse, den maritime sektor, globalt salg og bæredygtige løsninger. Han ser frem til at bruge nogle af de kompetencer i det nye job.

- Efter mange år som direktør har jeg lyst til at give noget tilbage til samfundet, at gøre en større forskel gennem andre for på den måde at bruge mine erfaringer til at skabe en anden type resultater. Jeg har en god forståelse for, hvordan man agerer som virksomhed og derfor også, hvordan det offentlige kan hjælpe erhvervslivet bedst muligt, siger Poul Knudsgaard.

Poul Knudsgaard bliver med base i Borgmesterens Forvaltning leder for 50 medarbejdere. Han tiltræder stillingen som erhvervsdirektør mandag den 4. januar 2021.


Seneste nyt

fra Nordjylland