Ny nordjysk it-uddannelse skal komme hackerangreb til livs

Fra april bliver det muligt at begynde på diplomuddannelsen i it-sikkerhed som aftenhold, mens det fra september bliver muligt at begynde som deltidsstuderende i dagtimerne.

Der har den seneste tid været flere hackerangreb i Danmark og i det nordjyske. 

Blandt andet har både Aalborg Lufthavn og Aalborg Universitet været ofre for hacker angreb, som resulterede i bøvl med deres hjemmesider. 

Det vil en ny efteruddannelse på UCN act2learn i Aalborg nu gøre op med. 

Stort behov for uddannelse 

Den nye diplomuddannelse vil være i it-sikkerhed, da flere virksomheder efterspørger netop den faglighed, som der er stor mangel på i Nordjylland. 

- Vi har udarbejdet en undersøgelse, der viser, at der er et nationalt og regionalt behov for at efteruddanne medarbejdere indenfor it-sikkerhedsområdet. Et behov der i øjeblikket ikke dækkes i Nordjylland, da der ikke udbydes andre beslægtede efteruddannelsestilbud i regionen, fortæller Frank Eskelund Christensen, der er salgs- og forretningsudvikler hos UCN act2learn, og fortsætter. 

- I undersøgelsen vurderer størstedelen af virksomhederne, at udviklingen går mod et større behov for it-sikkerhed. 54 procent af de adspurgte virksomheder angiver et stort behov for medarbejdere med kompetencer indenfor it-sikkerhed i Nordjylland.

 

Diplomuddannelsen i it-sikkerhed er en efteruddannelse på bachelorniveau, som de fleste gennemfører på 3 år. Man kan tage hele diplomuddannelsen eller vælge blot at følge nogle fag på uddannelsen. 

Det er i dag muligt at tage en fuldtidsuddannelse i it-sikkerhed på UCN, men målet med den nye diplomuddannelse er at sikre fleksibel efteruddannelse til medarbejdere, der allerede har job inden for branchen.

Virksomheder frygter it-angreb

En af de virksomheder, der forventer at få glæde af den nye uddannelse, er Softsense i Nørresundby, der laver it-konsulentarbejde for virksomheder og organisationer. 

Partner Simon Schmidt-Jakobsen kan nemlig se en udvikling i, hvor stor vægt deres kunder lægger på it-sikkerhed.

- Vi har flere kunder inden for forsikringsbranchen, hvor det altid har haft stort fokus. Men vi kan se, at andre virksomheder, der ikke ser sig selv som et hovedmål, tidligere har tænkt, at de var for lille en fisk til at være interessant, men nu bliver de nervøse for, hvilke konsekvenser det vil have, hvis deres service bliver lagt ned, fortæller Simon Schmidt-Jakobsen og fortsætter: 

- Det er blevet et ansættelsesparameter, når vi skal ansætte nye kræfter, og det kommer vi helt sikkert til at se mere på i de kommende år. Derfor kan vi have glæde af at kunne sende medarbejdere på efteruddannelse i it-sikkerhed, fortsætter han.

Fra april bliver det muligt at begynde på diplomuddannelsen i it-sikkerhed som aftenhold, mens det fra september bliver muligt at begynde som deltidsstuderende i dagtimerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland