00:37

I en ny serie på Salto kommer vi helt tæt på Aalborgs flippede fristed - Fjordbyen. Video: Benny Kristensen

Ny serie følger livet i Aalborgs flippede frirum

I serien Fjordbyen får du en guidet rundtur i Fjordbyen i Aalborg - byens flippede frirum med plads til alle.

Mangfoldigt, flippet, forskelligt, charmerende og bramfrit. Der er masser af tillægsord at plastre den lille by i byen - Fjordbyen i Aalborgs Vestby - til med.

Og i en ny serie, der har premiere på Salto onsdag aften, følger vi livet i Fjordbyen og ser om de mange beskrivelser af Fjordbyen har noget på sig, Vi møder fællesskabet af livsnydere og skæve eksistenser og går på opdagelse på den tumleplads af fantasi og kreativitet Fjordbyen også er.

Vi udforsker med andre ord de meget vide rammer for, hvad der er normalt i Fjordbyen.

I serien  møder vi blandt andet Hanne Hansen, der er beboer i Fjordbyen. Hun betegner sig selv som "sen-tresser flipper, der stadig har et behov for at smile og synes, at livet er dejligt."

Også "Kieler", der bor i Fjordbyen har en plads i serien:

- Herude er der ingen stress, ingen løgn. Folk hjælper hinanden, siger han blandt andet.

Og så møder vi Thomas Kastrup-Larsen, der som borgmester i Aalborg også har Fjordbyen under sine vinger:

- Jeg oplever Fjordbyen som værende et fantastisk aktiv for Aalborg. Der bor både mennesker, der kan have svært ved at passe ind det almindelige samfund og så mennesker, der bare elsker den forskellighed og spraglethed, der er herude. Jeg synes, det er en mangfoldig kulturperle i Aalborg, som vi kan være rigtig glade for.

Fjordbyen var oprindeligt en klynge af fiskerskure, men over de seneste årtier er området blevet fovandlet til det spraglede fællesskab, du kan opleve i serien "Fjordbyen".

Første afsnit sendes onsdag aften, lige efter Nordjylland LIVE. Det er klokken 19.50.