LIGE NU:

Nyanlagt cykelsti med indbyggede forhindringer: - Vi har begået en fejl

Aalborg Kommune reagerede hurtigt, da man blev gjort opmærksom på, at tre vejtræer var placeret ret uhensigtsmæssigt - midt på en cykelsti.

Et billede af cykelstien på Vestre Fjordvej i Aalborg er på kort tid blevet enddog meget populært i Facebook-gruppen Aalborg i små fotoglimt, som har næsten 12.000 medlemmer.

Billedet viser hvordan tre vejtræer fungerer som "chikaner" på den nyanlagte cykelsti mellem vejbanen og fortovet og at cyklisterne bliver ledt over i små "lommer" til højre for vejtræerne - lommer, som man kun kan komme sikkert igennem, hvis jernhestens fart sænkes gevaldigt.

Løsningen, som alle vist hurtigt kan blive enige om, ikke er elegant, får da heller ikke pæne ord med på vejen i kommentarsporet i Facebook-gruppen og blandt andet påpeges de åbenlyse problemer med cyklisternes sikkerhed på strækningen.

Se video fra Vestre Fjordvej i Aalborg. Artiklen fortsætter efter videoen.

 

- Vi har begået en fejl

Hos Aalborg Kommune er man da også hurtige til at erkende den bommert, vejtræernes placering er:

- Vi har begået en fejl og det kan vi ligeså godt sige. De er jo ikke indrettet, så man med bare nogenlunde fornuft, kan gebærde sig forbi med cykler, siger stadsingeniør Svend Erik Pedersen.

I Facebook-gruppen har borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der i øvrigt selv er en ivrig cyklist, også forklaret sig i kommentarsporet. Her skriver han, at By- og Landskabsforvaltningen har strakt sig langt for at bevare de tre unge vejtræer, men at den løsning, man fandt frem til, tydeligvis ikke fungerer.

Han skriver videre, at vejtræerne bliver fjernet, så cyklisterne kan holde farten oppe på en lige og sikker strækning på Vestre Fjordvej. Eet arbejde, der allerede gik igang torsdag.

 

At placere udstyr uhensigtsmæssigt på cykelstier og fortove er dog ikke noget, der er unikt for Aalborg - og heldigvis for det.

I midten af januar kunne TV 2 fortælle, at to lygtepæle, der var placeret midt i en nyanlagt cykelsti i Esbjerg var blevet fjernet igen og få dage efter var det TV2 Øst, der kunne vise et nyanlagt fortov i Klaundborg med en lygtepæl placeret mere eller mindre perfekt i midten af fliserne.