LIGE NU:

Nye rejserestriktioner får konsekvenser for lufthavn: - Vi bliver endnu mere pressede

De nye rejserestriktioner trådte i kraft lørdag sidst på eftermiddagen og gælder foreløbigt frem til og med den 17. januar.

Sidst på eftermiddagen lørdag trådte en række nye, skærpede rejserestriktioner i kraft.

Det sker på baggrund af fredagens pressemøde, hvor udenrigsminister Jeppe Kofod (S) præsenterede de nye restriktioner samt rejsevejledninger.

Tiltagene får blandt andet konsekvenser for Aalborg Lufthavn, lyder det fra direktøren.

- Det er klart, at restriktionerne får konsekvenser for luftfart generelt, og derfor kommer vi selvfølgelig også til at mærke det i Aalborg Lufthavn, siger Niels Hemmingsen, der er lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn, til TV2 Nord.

En presset tid

De nye skærpede tiltag betyder, at myndighederne nu fraråder alle unødvendige rejser. 

Derudover er de danske grænser som udgangspunkt lukkede, medmindre man har et anerkendelsesværdigt formål - og det betyder, at man ved indrejse nu skal fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end 24 timer gammel.

- Restriktionerne sætter en masse ting i gang i forhold til procedurer, anvisninger og lignende, siger lufthavnsdirektøren og uddyber, at de forventer at mærke en passagernedgang på visse ruter:

- Selvom vi i forvejen er pressede, så bliver vi bare endnu mere pressede nu, i form af at passagertallene kommer til at falde i perioden, siger Niels Hemmingsen.

Restriktionerne gælder foreløbigt frem til og med 17. januar.

Her kan du få et overblik over de nye restriktioner og hvilke anerkendelsesværdige formål, der giver adgang til Danmark.