Nye tal: Smitten stiger markant i Aalborg

De nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at smitten er steget i Aalborg. Det er særligt én gruppe, som står for de nye smittetilfælde.

Smittetallet i Aalborg Kommune er steget, og en stor del af de smittede er i aldersgruppen 20-29 år. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut fredag eftermiddag.

På relativt få dage er smittetallet steget markant fra under 10 til over 20. Fredag er tallet kommet op på 20,8. Anderledes så det ud torsdag, hvor Aalborg Kommune på et pressemøde oplyste, at smittetrykket var 12,9. 

Massiv fokus på information

Som følge af de seneste dages stigende smittetal genindfører Aalborg Kommune en række smitteforebyggende tiltag, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi skal virkelig stå sammen nu og få de vigtige budskaber ud om smitteforebyggelse. Derfor sætter vi nu en massiv informationsindsats i gang.

- På mandag holder vi møde i Erhvervsrådet, så vi kan få information ud i virksomhederne, og vi går i tæt dialog med uddannelsesinstitutionerne i kommunen omkring smitteforebyggelse, siger Jan Nielsen, der er direktør i Aalborg Kommune og står i spidsen for Aalborg Kommunes sundhedsberedskab.

Læs også Ingen nye restriktioner: Nordjyderne kan ånde lettet op

Skruer op for tests

Aalborg Kommunen oplyser, at man er klar med et beredskab og i tæt dialog med blandt andet Region Nordjylland og Nordjyllands Politi. 

- Internt skruer vi nu op for testhyppighed for Covid-19 af vores plejepersonale, således at medarbejdere på plejehjem, hjemmeplejen og hjemmesygeplejen bliver testet hver anden uge i stedet for hver sjette uge, fortæller Jan Nielsen. 

Kommunen regner med at have styr på test af medarbejdere i starten af næste uge.

Læs også For stor risiko for smitte: Politiet rydder Gaden fredag aften

Unge er smittede - Politiet holder øje

Data fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at en stor del af de smittede i Aalborg Kommune er i aldersgruppen mellem 20-29 år. Desuden melder styrelsen om, at smitten som udgangspunkt ikke er koncentreret omkring særlige begivenheder eller geografiske områder.

I Aalborg holder politiet særligt øje med Jomfru Ane Gade fra kl. 20.00, oplyser Nordjyllands Politi. Det sker i tæt samarbejde med restauratørerne i festgaden.  Sidste weekend tømte politiet Jomfru Ane Gade for mennesker, fordi for mange mennesker var stimlet sammen. 

 

Smittetallet kan følges på via nedenstående link til Statens Serum Institut: https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d