Foto: Lasse Dieckmann

Nye træningsredskaber: Nordjyllands Beredskab får to nye togvogne

To tidligere DSB-togvogne blev fredag leveret hos Nordjyllands Beredskab i Aalborg, der skal bruge vognene som træningsredskaber.

De er 24 meter lange, vejer hver især i 34 tons, og har tidligere transporteret pendlere, turister og andet godtfolk. Nu skal de snart sætte scenen for træningsøvelser med bål og brand. 

To togvogne, der er blevet udfaset af DSB, er nemlig blevet leveret til Nordjyllands Beredskab, hvor eleverne skal bruge dem til at øve redning og evakuering i situationer, hvor der er et tog involveret. 

- Når man skal træne redningsmandskab, så er det rigtig at have de rigtige materialer til rådighed, og det med at forestille sig, hvordan ting er, det er ikke den bedste måde at øve på, så vi gør meget ud af at øve vores personale, så de bliver 100 procent dygtige til det, de eventuelt skal ud at lave, fortæller Søren Korsgaard, der er teamleder ved Nordjyllands Beredskab. 

De to togvogne blev kørt til Aalborg på blokvogne fra Frederikshavn. De første beregninger viste, at de to vogne kunne bakkes ind ad indkørslen, men i praksis viste det sig at være umuligt. Så der måtte lægges køreplader ud og bakkes ind over parkeringspladsen. 

- Ja, og det kostede et vejskilt, men det må vi se, om vi kan reparere på senere. Nu skal vi have det her op at stå, fortæller Søren Korsgaard. 

Læs også Mand død i drukneulykke ved Nibe