LIGE NU:

Nyt center skal skabe bedre rammer for diabetesbehandlingen i Nordjylland

Siden etableringen af Steno Diabetes Center Nordjylland i 2017, er behandling af diabetespatienter foregået fra midlertidige lokaler. Men det bliver der lavet om på. Nu kan patienter og pårørende nemlig se frem til helt nye lokaler, når et nyt diabetescenter står klar i 2022.

Regionsrådet har netop godkendt en bevilling på 290 millioner kroner til en ny Steno Diabetes Center Nordjylland-bygning. Hvor behandlingen af diabetespatienter før har fundet sted på spredte lokationer, vil den nye bygning skabe bedre rammer for patienterne, fortæller regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Det giver os mulighed for at forbedre vores indsats på området. En af visionerne for det nye center er at skabe sammenhængende diabetesbehandling tæt på borgeren, og det får vi nu, da brugerne både kan komme til udredning, kontrol og træning her, siger hun.

Centeret, der skal forbindes med det øvrige universitetshospital i Aalborg, har brugerne som omdrejningspunkt. Ifølge Region Nordjylland lever cirka 30.000 nordjyder i dag med diabetes. Det er derfor også en af regionens visioner at få bremset tilvæksten af nye tilfælde samt forebygge og minimere udviklingen af senkomplikationer hos personer, der allerede har diabetes.

Poul Erik Jakobsen, der er centerdirektør i Steno Diabetes Center Nordjylland, glæder sig over bevillingen til opførelsen af det nye center. En bevilling, der vil være med til at give patienterne mere end blot behandling.

- Jeg glæder mig allermest til at byde de mange nordjyder med diabetes og deres pårørende velkommen i det flotte, nye hus. De kommer der jo ikke kun til undersøgelser og behandling men også for at få inspiration, undervisning og træning, siger han.

Region Nordjylland forventer at kunne gå i gang med byggeriet i foråret 2021. SDCN, som Steno Diabetes Center Nordjylland også kaldes, forventes færdigbygget ved udgangen af 2022.