Aalborg Citykirke inviterede i forbindelse med uddeling af julehjælp på fællesspisning og samvær. Det skal nu udbredes i familienetværket. Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Nyt familienetværk åbner i Aalborg

For anden gang har Blå Kors og en lokal kirke valgt at slå pjalterne sammen og skabe et familienetværk for udsatte familier. Denne gang er det i Aalborg Citykirke.

For få dage siden modtog præst i Aalborg Citykirke en besked fra en af de 850 familier, der har modtaget julehjælp.

- I beskeden stod der, at familien har tre drenge. Den ene har en autisme-diagnose, og manden har sclerose, og er sygemeldt med stress. Moren selv var ramt af depression og gik hjemme. I beskeden gav de udtryk for, hvor meget det ville betyde for dem at komme ud af hverdagen og have noget socialt samvær med andre ligesindede, fortæller Carsten Jensen.

Den henvendelse er en blandt flere, som præsten og hans kone har fået efter uddelingen af julehjælp i 2019. Derfor har kirken indgået et samarbejde med Blå Kors om at starte endnu et familienetværk for udsatte familier i Aalborg.

- Så de kan have et fællesskab, forklarer præsten.

Det er det 18. familienetværk af sin slags i Danmark og det andet, der oprettes i Aalborg. Kirken stiller rammerne og frivillige til rådighed, og Blå Kors er sparringspartner. Organisationen har nemlig erfaring med at arbejde med udsatte familier.

- Nu starter vi det op, og så ser vi om der er behov for det - men ud fra de henvendelser, vi har fået, ser det positivt ud, siger Carsten Jensen.

Aalborg Citykirke kan stille 30-35 frivillige til rådighed hver anden onsdag, når det er planen, at familienetværket skal mødes. Der er plads til mere end 100 mennesker i kirkens lokaler.

- Vi skal have noget samvær og noget aftensmad og fællesskab omkring det. Men der skal også være fællesskaber for de voksne, såvel som børnene og teenagerne.