Seneste nyt:

Nyt flyselskab på banen: DAT vil flyve fra Aalborg til København

Med Norwegians forventede pause fra alt andet end norsk indenrigstrafik har flyselskabet DAT meldt sig på banen.

Luftvejen mellem Aalborg og København bliver fra 8. juni igen en anelse trafikeret. Efter at det norske lavprisselskab Norwegian har meldt ud, at de med al sandsynlighed kommer til at begrænse deres virksomhed til at omfatte norske indenrigsflyvninger så SAS ellers ud til at blive eneste operatør på den populære rute mellem Nordjylland og landets hovedstad, men nu har selskabet DAT, som mange nok kender for deres rute mellem Aalborg og Rønne, meldt ud, at de også vil flyve nordjyder til København.

- Norwegian har meldt ud, at de ikke kommer til at flyve igen før sommeren 2021 og vi synes ikke at SAS skal have lov til at sidde med den her populære rute alene, så nu kommer vi på banen, fortæller Jesper Rungholm, der er administrende direktør i DAT til TV2 Nord.

Det skal først endeligt afgøres om Norwegian reduceres til et norsk indenrigsselskab den 4. maj, men alt taler for, at det er der, det ender - og uanset får nordjyderne altså et selskab mere at købe billetter hos, når DAT begynder at flyve ruten fra 8. juni. Selskabet vil have tre afgange dagligt i hverdagene samt en enklet afgng om søndagen.

Billetter er allerede til salg

Billetterne er allerede sat til salg senere og priserne på en enkeltbillet vil blive fra 399 kroner og op.

- Det er vores lavpris på turen fra Midtjyllands Lufthavn i Karup og den kan vi føre videre i Aalborg, fortæller Jesper Rungholm, der regner med, at det hovedsageligt bliver private passagerer, der hopper på en DAT-flyver til København.

- Vi tror at SAS fortsat vil sælge mange billetter til erhvervslivet, så vores andel på ruten bliver nok primært de private, siger Jesper Rungholm.

Vækker glæde i Aalborg

I Aalborg Lufthavn kommer udmeldingen om, at DAT nu skal flyve fra Aalborg til København ikke som en overraskelse omend det ikke var ventet, nyheden ville komme ud allerede nu.

- Jeg vidste faktisk ikke, de ville melde det ud allerede nu, men det er dejligt, det kommer ud at DAT nu vil flyve fra Aalborg. Det kommer til at betyde rigtig meget for os og for passagererne, at der kommer konkurrence på ruten og vi er sikre på, at det vil give bedre priser for passagerne, at der er to selskaber, der kæmper om kunderne, siger lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen.

Jesper Rungholm fortæller, at DAT allerede råder over fly og besætning til at servicere ruten mellem Aalborg og København.


230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

250522 Casper Steinfath i mål

Nordjyde skriver historie på vandet: - Meget vildere, end jeg havde drømt om

230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

Til forsiden

Til forsiden