01:13

Nyt område på Nibe Festival: Det må gerne være uforudsigeligt

I år præsenterer Nibe Festival et nyt område, som egentlig ikke burde høre hjemme i en skov.

Nibe Festival er efterhånden en gammel kending blandt sommerens festivaler i Danmark. Men det betyder ikke, at folkene bag er stoppet med at tænke nyt.

Hvis ikke vi sørger for som festival at være hamrende dynamiske, så kommer vi til at være out-datede.

Peter Møller Madsen.

For i år kan festivalen byde sine gæster velkommen til et helt nyt område: Velkommen ind i havneområdet.

- Det eneste, man vel ikke forbinder med en skov, er et havneområde, og det må gerne være dejligt uforudsigeligt, lyder det fra Peter Møller Madsen, festivalleder.

Festivalen har i år valgt at lave et helt nyt barområde med fiskeruser, sildekasser og en båd midt inde i skoven. Og på den måde skal gæsternes tanker altså henledes på det maritime.

En fast del de næste år

Nibe Festival er blandt Danmarks seks største festivaler med op imod 16.000 gæster dagligt. Det er i år 35. gang, at Nibe Festival løber af stablen, men på trods af de mange år, skal der altså stadig være plads til fornyelse.

- Hvis ikke vi sørger for som festival at være hamrende dynamiske, så kommer vi til at være out-datede, men det sker ikke i Nibe, siger Peter Møller Madsen.

Et stort fyrtårn rejser sig i midten af det nye barområde, og gæsterne kan altså navigere efter det høje tørn, når de skal forsøge at finde frem til det nye område.

00:22

Her lukkes gæsterne ind på dette års festival. 

Luk video

Og gæsterne, de 4400 frivilligere kan de kommende år se frem til at have fyrtårnet og resten af havneområdet som fast inventar i Skalskoven.

Og spørgsmålet er så, hvad de disker op med næste gang i Nibe?

- Det uforventelige, lyder det fra festivallederen.

Nibe Festival sparkes for alvor i gang onsdag, hvor de første kunstnere på programmet indtager scenerne.