Helle Larsen er en af de fire pædagogstuderende, der i øjeblikket er på besøg på TECHCOLLEGE. Her noterer hun flittigt på sin notesblok, mens hun observerer eleverne i TECHCOLLEGE’s værksted på Øster Uttrupvej i Aalborg. Foto: Pressefoto

00:25

1 af 2

Nyt samarbejde skal styrke nordjyske erhvervsuddannelser

Pædagoger fra UCN skal de næste to år hjælpe TECHCOLLEGE med at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne og få færre til at falde fra.

Knap hver femte vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, og samtidig kæmper erhvervsuddannelserne med et stort frafald. Det skal et et nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og UCN’s pædagoguddannelse gøre noget ved. De vil sammen finde ud af hvordan man kan skabe attraktive lærings- og ungemiljøer.

- Vi er nødt til at tænke og praktisere undervisning og læringsmiljø på nye måder, hvis vi skal tiltrække og fastholde tilstrækkelig mange unge. Vi har store forventninger til, at der kommer nogle banebrydende resultater ud af det nye samarbejde med pædagoguddannelsen, fortæller Gerda Mariager, pædagogisk chef på TECHCOLLEGE.

 

Vi har store forventninger til, at der kommer nogle banebrydende resultater ud af det nye samarbejde med pædagoguddannelsen

Det toårige projekt, der har fået 700.000 kr. fra Region Nordjyllands Uddannelsespulje, har særligt fokus på de helt unge elever, der typisk kommer direkte fra folkeskolen. Det tyder på, at de yngre elever i høj grad lægger vægt på sociale relationer og tilhørsforhold, hvor de ældre elever har et mere fagligt sigte. Projektet skal undersøge nærmere, hvordan man kan skabe et attraktivt lærings- og ungemiljø, der kan rumme de forskellige typer af elever.

- Det er en stor mangfoldighed af unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse. Det gælder både de robuste unge og de unge, der har forskellige vanskeligheder i deres liv. Her er vi overbevidste om, at vi i højere grad kan udnytte pædagogernes kompetencer, ikke mindst i overgangen mellem folkeskolen og erhvervsuddannelserne, forklarer Anne Krogh.

De nye aktiviteter bliver prøvet af på flere fagretninger som en del af projektet. Projektets resultater og erfaringer skal senere bredes ud til andre erhvervsskoler i Nordjylland.