Økonomien stemmer: Fodbold-ikonet Henning Jensen får sin egen plads i Nørresundby

Foto: Erik Jepsen/Ritzau Scanpix

Private ildsjæle har knoklet med projektet, som nærmer sig målet.

Siden 2017 da fodboldspilleren Henning Jensen døde, har frivillige arbejdet for at skabe et varigt minde for manden. Det er de tre fans, Ole S. Nielsen, Lars Høst og Peer Kirstein Nielsen, der har udtænkt projeketet.

Det økonomiske mål er nu så nært, at initiativgruppen godt tør love, at også den sidste dybe stikning efter resten af det estimerede beløb lykkes. Det skriver gruppen i en pressemeddelelse. 

Selve pladsen bygges og finansiere af Stigsborg P/S, der ejes af Aalborg kommune, A. Enggaard A/S og PFA Ejendomme. Pladsen bliver på 700 kvadratmeter og indrettes med lækroge, bænke og beplantning. Pladsen skal være en overgang mellem det nye beboelseskvarter og det store parkområde.

Læs også Henning Jensens første træner: - Han kunne trylle med en bold

Klar til indvielse i 2023

Projektet går ud på at lave en Henning Jensens Plads i Nørresundby, nærmere bestemt i det nye Stigsborgkvarter. På pladsen skal der opstilles en bronze-skulptur, baseret på et gammelt pressefoto af fodboldspilleren.

Det bliver den italienske billedhugger Franco Thursi, der skal skabe den skulpturen.

- Skulpturen skal vise Henning Jensens elegance som fodboldspiller, og så skal den være i øjenhøjde med dem, der ser på den – fordi Henning Jensen hele sit liv var i øjehøjde med sine omgivelser, forklarer Peer Kirstein Nielsen.

Området hvor Henning Jensens Plads skal være, er der hvor Nørresundby Boldklub oprindeligt havde sit baneanlæg, hvor Henning Jensen både startede og sluttede sin karriere som fodboldspiller. 

Det forventes, at pladsen og skulpturen vil være klar til indvielse ved udgangen af 2023. 

03:17

Se indslag med Henning Jensens første træner fra december 2017, hvor Henning Jensen døde i en alder af 68 år.

Luk video

 

Forsiden lige nu