LIGE NU:

Offer: - Han sagde, han ville slå mig ihjel

Fredag var retten igen sat i sagen om den 22-årige mand, der er tiltalt for at forsøge at voldtage og dræbe en 24-årig kvinde samt at have en liste med navne på 16 personer, som han også ville forsøge at voldtage og dræbe.

Fredag formiddag skulle kronvidnet og offer i sagen så afgive forklaring. Den nu 25-årige kvinde var tydeligt påvirket af situationen, da hun tog plads ved vidneskranken i Retten i Aalborg.

Foran en fyldt retssal skulle den 25-årige kvinde forklare den situation, som udspillede sig den 2. januar 2018, og som den 22-årige mand er tiltalt for.

Offeret forklarede, at den tiltalte, som boede i samme ejendom som hende selv, kort inden overfaldet, var begyndt at følge og kontakte hende via sociale medier.

Det var ikke noget, hun i første omgang tænkte yderligere over, da hun havde en åben profil på Instagram. Men da han begyndte at skrive beskeder til hende på Facebooks Messenger, begyndte hun at synes, det var underligt.

Gerningsmanden kontaktede offer

Den 2. januar kontaktede han hende igen på Messenger. Han skrev, at han syntes, hun larmede fra sin lejlighed og spurgte, om han måtte komme forbi hendes lejlighed. Det svarede hun, at han godt måtte.

Den 25-årige kvinde forklarede, at manden bankede på hendes dør. Hun åbnede for ham og undrede sig over, at han havde en sportstaske med og virkede forpustet. Hun lukkede ham ind og spurgte, hvorfor han var så forpustet. Han svarede, at det var fordi, han havde taget trapperne, da elevatoren var i stykker.

Gerningsmanden var af få ord, da han trådte ind i lejligheden, men han fik sagt, at han gerne ville have et glas vand. Den dengang 24-årige kvinde gik ud i køkkenet for at fylde et glas med vand. Og mens hun gjorde det, kunne hun pludselig mærke gerningsmanden følge efter, forklarede offeret i retten.

Husker ikke hvad der skete

Det næste, hun husker, er, at hun vågnerdei sin seng liggende på ryggen og med sine hænder bundet fast til halsen. På det tidspunkt var gerningsmanden stadig i lejligheden, og hun forklarede, at han truede med at slå hende ihjel, hvis ikke hun holdt mund. Herefter stak han et stykke stof i munden på hende og gik ud på badeværelset.

Mens gerningsmanden var på badeværelset flygtede offeret ud af lejligheden og løb over til en af de andre i ejendommen, som tog hende ind og kontaktede politiet.

Tiltalte var ikke til stede i retten under afhøringen af offeret. Han måtte sidde i tilhørerlokalet og lyttede med.

Der er afsat otte dage til retssagen og der forventes dom i sagen senest 4. december.

En 25-årig kvinde, der skulle være forsøgt voldtaget og dræbt, skulle i dag vidne i sagen om en mulig dødsliste.