LIGE NU:

Ole Henriksens liv bliver til nordjysk musical

En ny nordjysk musical skal skildre Ole Henriksens liv med sange og handling skrevet specifikt til opførelse med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus.

Den evigt glade nordjyde Ole Henriksen, der i 70'erne skiftede fødebyen Nibe ud med Californien, var mandag for en stund tilbage på hjemlige kanter.

Musikkens Hus i Aalborg tog ved et pressemøde startskuddet til opsætningen "I Love It - in Concert" en musikdramatisk opsætning baseret på Ole Henriksens liv med sange og handling skrevet specifikt til opførelse med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus.

Tanken med koncerten er, at det er publikums egen fantasi og oplevelse af musikken i kombination med sangerne Caspar Phillipson og Christian Lund, der skal give historien liv, og - som Ole Henriksen selv udtrykker det - blive inspireret af hans historie.

-Jeg håber, at dem som oplever koncerten får ”hele pakken”. Ikke kun den glade Ole Henriksen, men også de mere dystre sider. Og så håber jeg, at gæsterne går derfra og er inspirerede, siger Ole Henriksen der krydser fingre for, at musikbiografien, som den kaldes, bliver en succes.

quote Hvis Ole skulle være et instrument i Symfoniorkesteret, ville jeg sige, at han privat er en klarinet, mens han i offentligheden er en basun.

Laurence Roberts, Ole Henriksens mand.

Ole Henriksen har mange flere sider, end dem man måske kender ham for i offentligheden. Der mener Laurence Roberts, der er Ole Henriksens mand.

- Hvis Ole skulle være et instrument i Symfoniorkesteret, ville jeg sige, at han privat er en klarinet, mens han i offentligheden er en basun. Privat er han fin, nuanceret og med en masse knapper og krummelurer, mens han i offentligheden er højrøstet og meget synlig, siger Laurence Roberts, der efter pressemødet blev overrasket af Musikkens Hus i anledning af sin fødselsdag.

Det er Caspar Phillipson, der netop nu spiller John F. Kennedy i den amerikanske film Jackie, der skal portrættere Ole Henriksen i "I Love It - Live in Concert", og han tager ikke let på opgaven.

- Det er en kæmpe udfordring at spille Ole. Jeg har mødt Ole for første gang i dag og blev, som så mange andre, overrasket over, hvor sprælsk og ægte han er. Sikke en energi, siger Caspar Phillipson. 

Se hele interviewet med Ole Henriksen herunder.