Ølsamling stjal fokus, da Claus ville sælge sit hus – nu ryger øllene til Spanien

01:39

De 10.000 øl blev solgt for 30.000 kroner. Video: EDC Danebo

En imponerende ølsamling fra Visse bliver nu udstillet i Spanien.

Der er dem, der godt kan lide øl – og så er der dem, der RIGTIG godt kan lide øl. Claus Nielsen fra Visse hører til den sidste kategori. I 40 år har han samlet på øl, og i 2014 nåede samlingen op på 10.000 styk.

Og netop i 2014 besluttede Claus Nielsen sig for at sætte sit hus til salg. Men da billederne af huset røg ind på EDC Danebos hjemmeside, var det hverken plantegningen eller beliggenheden, der blev bemærket – i stedet var det Claus Nielsens enorme samling.

  Foto: EDC Danebo

Salgsannoncen blev hurtigt et hit på Facebook, og over 20.000 personer var inde og se billederne af den atypiske indretning.

Den store opmærksomhed fik en interesseret køber på banen. Nemlig John Andersen fra Kulturhuset og Skulpturparken Blokhus, som købte samlingen med henblik på at udstille de våde varer.

  Foto: EDC Danebo

Det skete dog aldrig, og siden 2014 har øllene været gemt væk på et lager. Men nu får de nyt liv på et ølmuseum i Spanien, efter en samler fra Madrid har betalt 30.000 kroner for de 10.000 øl.

- Vi har haft forhandlinger med Carlsberg, men de havde ikke penge til sådan noget, siger John Andersen.

  Foto: EDC Danebo

Pengene går direkte til Hjernesagen i Aalborg.

- Det er svært at få hænderne ned. Vi kan gøre en forskel med sådan en donation, siger Bruno Christiansen fra Hjernesagen i Aalborg.

  Foto: EDC Danebo

  Foto: EDC Danebo

Læs også Ølsamling solgt

Forsiden lige nu