04:06

Den årlige operafestival er i fuld gang i Aalborg. Omkring 30 events forskellige events er på det fire dage lange program.

Operafestival fylder Aalborgs koncertsale og gader

Den årlige operafestival er i fuld gang i Aalborg - både på gader og i koncertsale. Omkring 30 events forskellige events er på det fire dage lange program.

I løbet af de næste fire dage, fredag til mandag, kan man opleve opera - både på gader og koncertsale - når Aalborg afholder sin årlige operafestival. Den har blandt andet budt på pop-up opera på C.V. Obels Plads, hvor operatruppen Operacyklen fremførte stykket Bajadser. 

Og selvom mange af gæsterne ikke er vant til at høre opera, er forestillingen alligevel populær. 

- Jeg bor lige her ved klostret, og så kunne jeg høre, at der foregik en hel masse herude. Og så skyndte min datter og jeg os herned, siger en af tilskuerne Edel Holst Nielsen.

Og i følge lederen af Aalborg Operafestival, Gitte Friis Therkildsen, er festivalen noget, man ikke bør gå glip af. 

- Det er musik, sang, kostumer og forestillinger, ude og inde. Og det er simpelthen så dejligt, siger hun.

Et af verdens største operanavne i Aalborg

Er man til den mere klassiske opera med store orkestre i en fyldt koncertsal, så er der også mulighed for det. I aftes, fredag, går festivalens helt store hovednavn, Pumeza Matshikiza, på scenen i Musikkens Hus i Aalborg. 

- Hun har sin daglige gang på nogen af de største operascener i verdenen, har flere titelroller i operaerne, og så har hun skrevet kontrakt med et pladeselskab. Der er en meget lille klub af store operasangere, og hun er en af dem, fortæller programchef i Musikkens Hus, Jeppe Uggerhøj.

Vi tog med ind i øvelokalet hos Pumeza Matshikiza, hvilket du kan se i indslaget øverst oppe. 

- At have så stort et navn betyder, at vi kan tilbyde publikum en ret unik oplevelse, som man ikke lige oplever hver dag. Udover det giver det festivalen noget karakter af noget nationalt, men så sandsynligt også noget internationalt, siger Jeppe Uggerhøj.

Hvorfor skal Aalborg overhovedet have en operafestival?

- Det er fordi, der skal være mangfoldighed. Vi skal præsentere flere forskellige genrer, vi skal præsentere høj kvalitet, og opera er selvfølgelig også en genre, vi skal præsentere. Der er mange, der gerne vil ind og opleve det, og de skal ikke køre til Århus for det, siger Jeppe Uggerhøj.