LIGE NU:

Organiserede bander bag mordbrand: Sagen kan ende i Polen

Meget tyder på, at de polske myndigheder skal overtage sagen om den dødsbrand, der fandt sted på et bordel den 10. januar 2017.

Det kan meget vel blive en polsk dommer, der skal afgøre skyld og straf i sagen om mordbranden i Vejgaard der kostede to mennesker livet i januar. Det står klart, efter polsk og dansk politis efterforskning forleden førte til seks anholdelser.

- Da både de omkomne og de formodede gerningsmænd er polske statsborgere, vil det give god mening at få sagen pådømt i Polen, lyder det mandag fra vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi.

Forleden slog polsk politi til på en række adresser i Gdansk i det nordlige Polen.
Sammen med det tungt bevæbnede polske antiterrorkorps SPAP lykkedes det at anholde seks mistænkte, som nu alle er sigtet i sagen om mordbranden i Danmark.

Her er billeder fra anholdelsen i Polen.
Her er billeder fra anholdelsen i Polen.
 
 

- Efterforskningen viste at en gruppe personer kørte i to biler fra polen, via Tyskland til Aalborg, hvor de så begik forbrydelsen og vi er fortsat i gang med at kortlægge deres præcise færden i tidsrummet omkring branden, forklarer Frank Olsen til TV2 Nord.

Yderligere to personer er eftersøgt i sagen.  De menes at være flygtet til Tyskland.
En ottende gerningsmand menes at være den ene af de to omkomne ved branden.

Politi, brandvæsen og redningskøretøjer mødte talstærkt op, da branden brød ud den 10. januar 2017. De to mennesker stod desværre ikke til at redde.