LIGE NU:

Ork satme: Ordkraftprisen 2020 går til Johnny Hefty

Den aalbogensiske rapper og mulitikunstner får prisen for den lange og banebrydende indsat indenfor den alternative ungdomskultur.

Han har i den grad ordet i sin magt, og han er blandt andet kendt for at sige: ork satme!, når han på aalborgensisk smider sine hæsblæsende ordguirlander i ansigtet på publikum.

Ja, det bliver den aalborgensiske rapper, streetart-kunstner, musiker, forfatter, mediemenneske m.m., Jonny Hefty, der får Ordkraftprisen 2020.

Det har en enig bestyrelse for Foreningen Ordkraft netop besluttet. Prisen uddeles i forbindelse med næste års festival, der finder sted på Kulturcenter Nordkraft i Aalborg i dagene 16.-19.april. I øvrigt den festival, hvor Ordkraft kan fejre sin 10 års fødselsdag.

- Jonny Hefty har fortjent prisen for sin lange og banebrydende indsats indenfor den alternative og pulserende del af ungdomskulturen, hvor han, om nogen, har været med til at forankre eksempelvis rap, metalmusik, poetry slam og poesi i den gamle arbejderby Aalborg og gøre den til en del af byens identitet. Overalt, hvor nye bands og håbefulde sangskrivere og tekstforfattere har stukket hovedet frem, så har de haft en trofast støtte i Jonny Hefty, et meget uselvisk menneske og en god inspirationskilde, siger formanden for Foreningen Ordkraft, journalist Jørgen Pyndt om begrundelse for at give prisen til Jonny Hefty.

Aktiv som aldrig før

Jonny Hefty, der lyder det borgerlige navn Jakob Ørom, har netop rundet de 50 år, og selvom han kan se tilbage på en lang og broget karriere, så er han ikke slået op i banen. Tværtimod er han aktiv som aldrig før.

- Og det er en anden grund til, at han får prisen. Hans vedholdende engagement og hans evne til hele tiden at forny sig, aftvinger i den grad respekt. Hefty er ikke gået i stå. Han er stadig fuld af ideer og projekter, og prisen er derfor også en slet skjult opfordring om at klø på og blive ved med at give os andre en masse gode oplevelser, tilføjer Jørgen Pyndt – der som eksempel på prismodtagerens lyst til at kaste sig over nye opgaver nævner, at Jonny Hefty f.eks. har tegnet dette års Aalborg-julemærke for Aalborg Understøttelsesforening.

Johnny Hefty har blandt andet været den nordjyske repræsentant i den populære TV-udsendelse ”Sprogblomster” på TV2, hvor han forsvarede og forklarede egnens sproglige mærkværdigheder.

 

 

112 alarm politi politibil

Kvinde forsøgt voldtaget i Hobro

7 Kromutter og Krofatter Fur

play Mette fik nok af at høre om Torbens drøm: - Gør det eller ti stille

Søndagsvejret

Søndagsvejret bliver lunt, men skyerne er på vej

Smitteudbrud Hjørring

play På trods af vaccine: Smitten stiger i Hjørring

112 alarm politi politibil

Kvinde forsøgt voldtaget i Hobro

7 Kromutter og Krofatter Fur

play Mette fik nok af at høre om Torbens drøm: - Gør det eller ti stille

Til forsiden

Til forsiden