LIGE NU:

Østrigsk vinmesse kommer til Aalborg

Messen hedder Austria Taste og den forventes at tiltrække vinhandlere og restauratører fra hele landet.

Aalborg og Nordjylland er ved at slå sit navn fast på den internationale scene. På det seneste er Aalborg blevet nævnt, som en by, der er værd at besøge i 2019, i den hæderkronede amerikanske avis The New York Times, mens Kenneth Toft-Hansen, som er kok på Svinkløv Badehotel, vandt den prestigefyldte Bocuse d’Or.

Til juni får Aalborg så endnu engang international opmærksomhed, når den østrigske vinmesse, Austria Taste, kommer til Aalborg.

Aalborgs erhvervsmæssige og kulturelle internationalisering de seneste år beskrives som væsentlige årsager til, at 40 toneangivende østrigske vinbønder og vinhuse har valgt at rejse til byen.

Fremfor København eller Aarhus har de valgt at holde østrigsk vinmesse med smagning og præsentation for restauratører og vinhandlere fra hele landet i netop Nordjylland.

- Danskere er generelt kendt for at vælge og også at ville betale for kvalitetsvin. Vi er overbeviste om, at Nordjylland og Aalborg med sin imponerende byudvikling er det helt rette sted for sådan et event, forklarer lederen for de østrigske vinhuses besøg, Thomas Bacher.

- Et supergodt initiativ

Restauratør Morten Kok Nielsen fra Mortens Kro, der også er sommelier, forklarer, at store lukkede begivenheder kun for et lands vinproducenter giver særlig mening for fagfolk som ham selv:

- Så kan vi netop vurdere de små men vigtige østrigske nuanceforskelle op imod vores personlige køkken. Sådanne muligheder har vi ikke tidligere oplevet i Nordjylland, siger Morten Kok Nielsen.

Det er ikke kun de aalborgensiske restauratører, der er glade for begivenheden. Også Ib Bergkjær, som er direktør hos Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg, er begejstret for mødet med de østrigske vine.

- Austria Taste Aalborg lyder som et supergodt initiativ og en ideel lejlighed for at vurdere, om vi har det helt rigtige østrigske udvalg på vores lager, siger Ib Bergkjær, som allerede har østrigske vine på lager.

Vinmessen foregår den 4. og 5. juni i Restaurant Fusions atrium ved Limfjorden og åbnes af den østrigske ambassadør til Danmark, Maria Rotheiser-Scott.

 

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

270721 Mogens Telling Madsen - lynnedslag i hus

play Lynet slog ned i Mogens’ hus: - Lige pludselig kom der et brag af den anden verden

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

Til forsiden

Til forsiden