01:03

Outdoor messe i Aalborg: Se et krondyr blive flået

Fiskere, jægere og andre naturinteresserede var samlet på outdoor messe i Aalborg søndag for at se et krondyr blive flået.

- Kast jer ud i det, der er ikke noget, der går galt.

Det var meldingen fra vildtkonsulent Ivar Høst, da jægere og andre interesserede var samlet til outdoor messe i Aalborg søndag for at se et krondyr blive flået.

 Messen tiltrak både jægere, fiskere og nysgerrige sjæle, der skulle se det store krondyr blive forvandlet til aftensmad. Det var både en oplevelse og en mulighed for at få lidt fif fra en ekspert.

- Altså, jeg kan godt selv flå et krondyr, men det er selvfølgelig altid spændende at se, om man kan lære et nyt trick eller andet, siger Tom Sørensen fra Herning, der har haft jagttegn i snart fem år. 

To drenge fra Aalestrup Naturefterskole så også interesserede med fra tilskuerpladserne:

- Jeg har aldrig set det i virkeligheden, og det kunne da være fedt at stå med det selv engang. Vi må ikke selv skyde dyr endnu, men vi har været med på jagt før, siger Jakob fra Aalestrup Naturefterskole. 

Vildtkonsulent Ivar Høst kan godt forstå, hvorfor så mange er mødt op til showet.

- Jeg tror, der er et ønske om at få en større forståelse for, hvor vores mad kommer fra. Rigtig mange mennesker har jo kun set kødet i bunden af en køledisk, og den der fascination af at se transformationen fra et rigtigt stykke dødt vildt til noget, man kan sætte tænderne i, og få den viden om, hvordan det sker, det, tror jeg, fascinerer mange, siger Ivar Høst, der er vildtkonsulent i Naturstyrelsen.

Efter flåningen blev krondyret tilberedt og serveret som smagsprøver til de besøgende på messen. 

01:31 Luk video