Overvågningskameraer til Aalborg Karneval

Sidste år var Aalborg Karneval ramt af flere voldtægtssager, og det får nu Nordjyllands Politi til at øge sikkerheden med overvågningskameraer.

- Det her er et klart og tydeligt signal. Det skal være trygt at gå til karneval, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Marianne Vestergaard-Lau.

Når det legendariske karneval i Aalborg løber af stablen den 28. maj vil der flere steder være overvågningskameraer i Aalborgs gader.

- Jeg kan ikke fortælle dig hvor mange, men det bliver en del, og flere end vi plejer. Man kan sige, at vi øger indsatsen, siger Marianne Vestergaard-Lau.

Tidligere har Nordjyllands Politi benyttet overvågningskameraer under karnevallet, ligesom man gør i Jomfru Ane Gade. Optagelserne er udelukkende til politiets interne brug, og baggrunden er, at Nordjyllands Politi ønsker at tage hånd om trygheden for karnevallets deltagernes og sikre den offentlige orden.

- Der er tusindvis af mennesker i gaderne i Aalborg, når vi har karneval, og selvom vi har rigtig meget politi i gaderne hele denne dag, så kan optagelserne hjælpe os med to ting: Enten kan vi sende vores patruljer frem og afværge forestående kriminalitet, eller vi kan anvende optagelserne i vores efterforskning, så vi kan opklare strafbare forhold, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau.  

Til sidste års karneval havde Nordjyllands Politi både overvågningskameraer og en helikopter til at hjælpe med at holde styr på de tusindvis af mennesker i Aalborgs gader. Alligevel fik karnevallet et grimt efterspil med flere voldtægtssager, og det er én af grundene til, at sikkerheden omkring karnevallet bliver højnet.

- Det er klart, at de voldtægtssager vi havde sidste år, dem skal vi ikke opleve igen. Det vil vi gerne signalere med den her udmelding, siger Marianne Vestergaard-Lau.