02:33

Sejr over AGF på 3-1. Video: Jeppe Hostrup

På trods af sejr: AaB kommer ikke i medaljeslutspillet

En scoring i sidste sekund i Esbjerg betød, at AaB ikke kom i medaljeslutspillet, men i stedet skal spille i nedrykningspuljerne.

Det hele flaskede sig. AaB var foran med 3-1, de andre resultater så aldeles lovende ud, og en plads i den top seks, der giver adgang til kampen om medaljer, var inden for rækkevidde. 

Det hele gik endda i de 90 minutter en fodboldkamp varer. Overtiden i Esbjerg var dog ikke med AaB'erne. 

I lang tid var stillingen i kampen mellem Esbjerg og Vejle 1-1, og det var lige præcis nok til, at AaB ville tage sjettepladsen og dermed gå videre til medaljeslutspillet. I det 92. minut scorede Esbjerg dog til 2-1, og det betød, at vestjyderne overhalede AaB i tabellen og tog sjettepladsen lige for snuden af AaB. 

Da regnskabet blev gjort op, var det faktisk kun ét eneste mål, der adskildte AaB fra top seks. Hvis AaB havde haft en målforskel i statistikken, der var bare ét mål bedre, så havde aalborgenserne overhalet FC Nordsjælland og dermed nået top seks. 

- Vi mangler et mål. Vi har nogle afslutninger til det i de sidste ti minuitter, der kunne have givet os det mål. Men skal vi lige flyve op i helikopteren, så har vi spillet 25 runder forinden, og jeg er helt sikker på, at hvis jeg går hjem og ser dem igennem, så kunne jeg nok godt have fundet det mål, fortæller cheftræner for AaB, Jacob Friis. 

AaB kunne ikke nøjes med selv at vinde, men var afhængige af, at andre resultater i Superligaen gik deres vej. Det gjorde det som bekendt ikke.  Foto: Mogens Jørgensen

- Jeg står med en lidt underlig fornemmelse. Vi vinder en kamp og spiller en fin kamp og burde være glade for at vinde over AGF, men faktum er at vi mangler ét mål. Ikke bare i den her kamp, bare vi havde scoret et mål mere i hele sæsonen, så have vi været med i top seks nu. Jeg er lettet over at vi slår AGF og selv leverer, men også meget skuffet over at vi ikke ender i top seks, hvor vi hører hjemme, fortæller AaBs sportsdirektør, Allan Gaarde. 

En af AaBs målscorer Patrick Kristensen var naturligvis også en skuffet mand efter kampen. 

- Det er sgu lidt en tom følelse. Vi ville gerne have været med i top seks og der mangler ét mål. Vi ville gerne have været med deroppe, hvor det er rigtig sjovt, men dermed ikke sagt at sæsonen er slut endnu. Vi har masser at bygge videre på med det her hold, og der er stadig en syvendeplads, der giver adgang til en kval-kamp til Europa, som vi selvfølgelig vil arbejde hårdt for, fortæller Patrick Kristensen. 

- Vi har en syvende plads at spille for, som giver en play-off kamp til Europa, og så er vi stadig med i pokalen, så vi har trods alt, når solen står op i Aalborg igen i morgen, stadig noget at spille for, fortæller Jacob Friis. 

Nu skal nedrykningspuljerne inddeles inden det kan siges, hvem  AaB skal spille mod i nedrykningsgrundspillet. 

AaB vandt deres egen kamp overbevisende med 3-1. Målscorere for AaB blev Kasper Pedersen, Patrick Kristensen og Lucas Andersen. 

03:07 Luk video