Passager blev dræbt da 55-årig kørte frontalt ind i træ: Idømt to års fængsel

Retten i Aalborg idømte i første omgang manden et år og ni måneders fængsel. Den straf er nu blevet skærpet.

Vestre Landsret har tirsdag skærpet straffen til en 55-årig mand, der i november sidste år - mens han var påvirket af alkohol - kørte frontalt ind i et vejtræ på Toftevej i Nørresundby så passageren i bilen - en 41-årig mand - blev dræbt.

Umiddelbart efter den fatale ulykke stak den 55-årige af fra stedet, men han blev funde kort tid efter på sin bopæl og anholdt for at have kørt spirituskørsel. Den 55-årige blev derudover kørt på Aalborg Universitetshospital til behandling fordi han havde brækket flere ribben. Manden blev derefter varetægtsfængslet.

Kort: Her skete ulykken

Havde promille på 1,70 - nægtede alt

I midten af januar blev den 55-årige så idømt et år og ni måneders fængsel for at have forvoldt den 41-årige passagers død. Det fortalte Nordjyske.dk dengang.

Den 55-årige havde dog igennem hele forløbet nægtet sig skyldig ligesom han forklarede den promille på 1,70 - altså langt over de tilladte 0,5 - med at han efter ulykken, inden han blev anholdt, havde drukket vodka.

Den 55-årige ankede dommen fra Retten i Aalborg så snart han fik muligheden for det, men ligesom hans forklaring blev afvist af domsmandsretten i Retten i Aalborg, købte Vestre Landsret heller ikke hans forklaring og straffen endte altså med at blive skærpet, så den nu lyder på to års ubetinget fængsel.

Video: Ulykken fandt sted 5. november 2019 på Toftevej i Nørresundby.

00:34 Luk video