Foto: Jesper Lange

Piraterne pillede pynten af ligaens duks

Lørdag lykkedes det Aalborg Pirates at dukke Metal Ligaens nummer et med en storsejr.

Om det er noget i drikkevandet, eller om Aalborg Pirates har fået nye, magiske ishockeystave, er ikke til at sige, men sikkert er det, at holdet nu to gange på en uge har hentet imponerende storsejre i Metal Ligaen - senest lørdag eftermiddag, hvor det gik ud over ligaens nummer et, Herning Blue Fox.

Her måtte gæsterne fra Midtjylland nemlig tage hjem med et svidende 2-8-nederlag i rygsækken, efter en kamp, der begyndte jævnbyrdigt, men som hurtigt tippede til Aalborg Pirates' fordel.

Jeppe Jul bragte efter 10 minutters spil Pirates foran 1-0, og det fik Herning til at presse på for en udligning. Den kom seks minutter senere fra Jan Dalceky. 

Læs også White Hawks' powerplay svigtede igen i tæt nederlag

Men så var det også, som om Herning Blue Fox gik døde. Anden periode sad Pirates på, hvor det blev til hele tre Aalborg-scoringer, to af Martin Højbjerg og en fra Nikolaj Carstensen.

Det gode nordjyske spil fortsatte i tredje periode. Her gjorde Olivier Hinse det hurtigt til 5-1, og midtvejs i perioden udbyggede Pierre-Olivier Morin føringen. Martin Lefebvre scorede til 7-1, inden Olivier Hinse igen var skarp foran mål og bankede det sidste Pirates-som i Blue Fox' kiste.

Kort inden lukketid lykkedes det dog gæsterne at pynte en lille smule på resutaltet, da Christian Silfver scorede til 2-8.

Med sejren har Aalborg Pirates nu kun syv point op til Herning Blue Fox på førstepladsen.