Foto: Jan Korsgaard, Scanpix

Pirates-spiller sendt i karantæne for voldsomt tackling

Kiril Kabanov har tirsdag fået fire spilledages karantæne for sin tackling af en spiller fra Herlev Eagles søndag aften.

Det var decideret farligt og uden tanke for sin modstanders sikkerhed, at Kirik Kabanov fra Aalborg Pirates søndag aften i en kamp mod Herlev Eagles satte en tackling ind - og det kommer nu til at koste ham fire spilledages karantæne.

Så klar er meldingen fra Disciplinærudvalget tirsdag, efter episoden med den voldsomme tacling nu er blevet behandlet som en disciplinærsag. Det meddeler Metal Ligaen på sin Facebookside.

Ifølge Disciplinærudvalgets vurdering tacklede Kiril Kabanov nemlig sin modspiller med knæet først og ikke med skulderen, som spilleren og hans træner, Brandon Reid, ellers har forklaret. 

Læs også Aalborg Pirates led klart nederlag mod Gentofte

- Efter gennemsyn af videoen er det udvalgets opfattelse, at Kiril Kabanov i situationen knætackler sin modspiller ved, at stikke knæet ud umiddelbart før kontakt med modspilleren opnås. Udvalget mener, at videoen udenfor enhver tvivl tydeliggør, at at den primære kontakt mellem Kabanov og Herlev spilleren er knæ/ben mod knæ/ben og tilsidesætter dermed hovedargumentationen fra det af Aalborg Pirates indsendte partsindlæg, meddeler Disciplinærudvalget i sin afgørelse.

Selv har Kiril Kabanov forklaret, at han ville forsøge at stoppe Herlev-spilleren i sin fremfærd på en mere stille måde, men at spilleren skiftede retning i sidste sekund.

- Jeg havde ikke nogen mulighed for at stoppe, så jeg gik efter en skulder-mod-skulder-kontakt, som jeg også fik. Under sammenstødet følte jeg ikke nogen kontakt ved mit knæ. Havde jeg haft en mulighed for at undvige, ville jeg have taget den, men ishockey er en hurtig sport, siger Kiril Kabanov i sin forklaring til Disciplinærudvalget. 

Læs også Lussing til White Hawks: Aalborg Pirates løb med sejren igen

Han mener ikke selv, at sammenstødet var så voldsomt, som det ser ud på videoen. Noget, han bliver bakket op i af cheftræner i Aalborg Pirates, Brandon Reid, som også har afgivet forklaring til udvalget.

- Spilleren, som tilsyneladende kom til skade, spillede kampen færdig, indtil den blev fløjtet af, så der var ikke sket noget med spilleren, eftersom han blev ramt på skulderen først, siger Brandon Reid.

Men det ændrer altså ikke på Disciplinærudvalgets afgørelse. Udvalget mener, at Kabanovs handling var både unødig, farlig og uden omtanke for Herlev-spillerens sikkerhed, og derfor må han altså sidde over til Aalborg Pirates næste fire kampe i Metal Ligaen.

Det gælder kampene:

  • Aalborg Pirates mod SønderjyskE den 5. december
  • Herning Blue Fox mod Aalborg Pirates den 8. december
  • Aalborg Pirates mod Hvidovre Fighters den 12. december
  • Gentofte Stars mod Aalborg Pirates den 15. december.