Pokaldrama: AaB klar til finale efter sejr over AGF

I en spændende semifinale-pokaldyst sikrede AaB sig en sejr på 3-2 over AGF. AaB skal i pokalfinalen møde SønderjyskE.

For anden gang på blot fire dage mødte AaB og AGF onsdag aften hinanden. I søndags i 3F Superligaen blev det til en 3-2 sejr til AGF. Og i aften i semifinalen i Sydbank Pokalen blev det til en sejr til AaB med nøjagtig samme cifre.

Det betyder, at AaB skal møde SønderjyskE 1. juli i pokalfinalen.

Kampen på Aalborg Portland Park blev overværet af rundt regnet 250 AaB-fans og 30 AGF-fans, som havde været heldige at få billetter til kampen. Og fansene fik skabt en fin stemning, så det endelig lugtede lidt af normale tilstande for fodbolden.

Og tilskuerne blev vidne til en første halvleg med mange stop i spillet, men med ti minutter før pausen scorede Iver Fossum til 1-0 for AaB efter et fint forarbejde af Tom Van Weert.

AaB fik en forrygende start på anden halvleg. I det 50. minut scorede Lucas Andersen til 2-0, og fire minutter senere fik Iver Fossum foden på et fladt hjørnespark, og så var stillingen 3-0 til AaB.

Hjemmeholdet sad solidt på kampen, og det så længe ud til, at AaB kunne køre en sikker sejr hjem.

Men efter 77 minutter reducerede AGF til 3-1 på en scoring af Bror Blume. Scoringen gav AGF’erne blod på tanden, og de pressede hårdt på for at score. Og i det 90. minut fik AGF’s Nicklas Helenius bolden i nettet til 3-2.

Den tidligere AaB-spillers scoring blev samtidig kampens sidste, så AaB er klar til finalen i Sydbank Pokalen.