Flere online spiludbydere havde konstateret et usædvanligt spilmønster i forbindelse med spil på, at AaB’s forsvarsspiller Jores Okore skulle modtage advarsel i kampen. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Sag om matchfixing droppet

Der er ikke beviser for matchfixing i forbindelse med en superligakamp mellem AaB og OB. Derfor dropper anklagemyndigheden sagen.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har fredag besluttet at stoppe efterforskningen i en sag om mulig matchfixing relateret til AaB.

Efterforskningen omhandlede en superligakamp mellem AaB og OB den 18. oktober 2019, hvor flere online spiludbydere havde opdaget et usædvanligt spilmønster.

Her var der blevet spillet på, at AaB’s forsvarsspiller Jores Okore skulle modtage en advarsel i kampen.

I kampens 92. minut modtog Jores Okore gult kort.

Forsvarsspilleren har været til afhøring, men han har ikke været sigtet i sagen.

Læs også Okore står frem i matchfixing-sag: - Forvirrende og chokerende

Ingen beviser

Efterforskningen, der blandt andet har budt på afhøringer af vidner samt gennemgang af økonomiske transaktioner, har ikke resulteret i nogen beviser for, at Jores Okore eller andre skulle være skyldige i noget strafbart.

For at kunne opnå en dom i en straffesag, skal der være klare beviser. Derfor stopper anklagemyndigheden nu efterforskningen.

- Det er min opfattelse, at en fortsættelse af efterforskningen ikke vil kunne føre til, at vi kan sigte og tiltale nogen. Yderligere efterforskning vil med andre ord ikke kunne tilvejebringe et afgørende bevis i sagen, siger David Schmidt Hvelplund, der er specialanklager ved Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Læs også Personer fra Blågårds Plads vandt 130.000 kroner på AaB-kamp under mistanke