SENESTE NYT:

Politiet frygtede bombe: Ingeniørstuderende havde hjemmelavet batteri i taske

Det var en kasse med batterier og ledninger, som en ung mand og en kvinde tirsdag eftermiddag havde med sig, da de shoppede i Aalborg, der fik alle alarmklokker til at ringe. Virkeligheden var mindre dramatisk - ingeniørstuderende var i gang med at udvikle eget batteri til elcykel.

Politiet gik straks i gang med en omfattende efterforskning og efterlyste det unge par. Politiet frygtede, at der kunne være tale om forarbejdet til en hjemmelavet bombe.

Kort efter middag onsdag kunne man heldigvis afblæse det hele, da det unge par selv har henvendt sig til politiet.

- Det viste sig efter en kort afhøring af de pågældende, at der var tale om en ung ingeniørstuderende, som var i færd med at bygge sit eget batteri til et privat projekt, lyder det fra den ansvarlige for politiets efterforskning, politikommissær Carsten Straszek.

Politiet oplyser, at der var tale om et større hjemmebygget batteri på 30 x 20 cm.

Det unge par var i gang med at bygge en cykelbatteri til en el-cykel, og da parret gik ind i en forretning for at lede efter en vandtæt pose til batteriet, frygtede en ekspedient, at noget var galt. følge anmeldelsen til politiet havde personerne medbragt en kasse med batterier og ledninger.

Den slags anmeldelser tager politiet alvorligt, og derfor indledte man i går øjeblikkeligt en større efterforskning af sagen – hvilket blandt andet ledte til, at politiet efterlyste to personer i offentligheden, hvorved man kunne fastlægge identiteten på dem.

Politikommissæren understreger, at politiet ikke tager nogen chancer, når man modtager den slags anmeldelser.

- Det tager vi meget alvorligt. Og derfor gik vi straks i gang med det et større efterforsknings-apparat. Jeg er tilfreds med, at vi hurtigt kunne fastslå, at der var ikke var tale om noget kriminelt, siger Carsten Straszek.

Efterforskningen i sagen er dermed slut, og politiet takker for offentlighedens hjælp.