LIGE NU:

Politiet træner: Bombetrussel og gidseltagning i Aalborg

Nordjyllands Politi træner onsdag deres evner i krisesituationer. Det sker med øvelser i Aalborg, der blandt andet indeholder en mand med bombevest og en gidseltagning.

Mand med bombevest i Haraldslund og en gidseltagning på Lufthavnsvej. Det byder dagen på for de betjente, der onsdag deltager i Nordjyllands Politi stort anlagte øvelse. De omkring 12 betjente, der deltager i øvelsen, træner deres færdigheder i de svære situationer.

- Formålet med øvelsen er at opretholde politiets beredskabsparathed i forskellige situationer, fortæller Nordjyllands Politi.

Politifolkene vil være bevæbnet med store våben, og det kan altså se voldsomt ud, hvis man ikke ved, at det er en øvelse. Nordjyllands Politi vil derfor meget gerne fortælle folk i de berørte områder, at det altså er politiet, der træner.

- Øvelsen kan medføre ulemper for beboerne i de områder, der er berørt, og Nordjyllands Politi skal beklage eventuelle gener, der opstår i forbindelsen med øvelsen, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Øvelsen er efter planen færdig onsdag eftermiddag.