LIGE NU:

Politiker: Underhåndsaftale bekræfter de mest bange anelser

Vi havde på fornemmelsen at Henning G. Jensen lavede underhåndsaftaler lyder det fra politikere i Aalborg byråd

Calum mener at have fået garanti på, at en attraktiv grund ned til Limfjorden ikke må bebygges af hensyn til udsigten fra nogle af Calums ejendomme længere oppe. Og beviset er et 13 år gammelt håndskrevet dokument med både tidligere borgmester Henning G. Jensens og tidligere rådmand Henrik Thomsens underskrifter på.

Enhedslistens rådmand Lasse N.P. Olsen vil have undersøgt, om der ligger andre gamle underhåndsaftaler.

- At vide at der faktisk findes håndskrevne dokumenter mellem politikere og developere i kommunen, det er måske en bekræftelse af de mest bange anelser, jeg havde i forhold til, hvor stor en magt over byudviklingen de her developere har haft, siger Lasse N.P. Olsen.

Både han og Vibeke Gamst fra Det Konservative Folkeparti siger, at de havde på fornemmelsen, at Henning G. Jensen kunne finde på at indgå aftaler uden om byrådet. 

- Jeg tror, det har været almindelig kendt, at der var mange ting, der foregik sådan lidt under bordet, og nu arbejder vi altså ikke på den måde mere, siger Vibeke Gamst.

 

- Jeg må indrømme, at når jeg finder ud af, at sådan et dokument findes, så tænker jeg mit i forhold til, om det er toppen af isbjerget, eller om det er det eneste der findes, siger Lasse N.P. Olsen.

 

Per Clausen, der også er byrådsmedlem for Enhedslisten siger, at sagen om den håndskrevne aftale er udtryk for en syg politisk kultur.

Sender regningen videre

Dokumentet er ikke juridisk gyldigt i dag, mener Aalborgs nuværende borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der bliver bakket op af flere jurister. Det er ifølge deres oplysninger kun muligt for et byråd at give den slags garantier - det kan en borgmester og en rådmand ikke selv gøre. 

Den håndskrevne aftale mellem Henning G. Jensen og Calum
Den håndskrevne aftale mellem Henning G. Jensen og Calum

Per Clausen fra Enhedslisten er enig med Thomas Kastrup-Larsen i, at den håndskrevne aftale ikke kan forpligte Aalborg Kommune juridisk, men han mener, at der fortsat mangler svar på vigtige spørgsmål. 

- Vi vil gerne have svar, hvor længe Aalborg Kommune har kendt til denne aftale, hvem i kommunen, som har kendt til den og hvorfor byrådet ikke er blevet orienteret om denne aftales eksistens. Vi vil også gerne have svar på, hvordan vi kan sikre os, at der ikke ligger flere af den slags aftaler rundt omkring, som vi risikerer at blive konfronteret med, lyder det fra Per Clausen.

Hverken tidligere borgmester Henning G. Jensen eller tidligere rådmand Henrik Thomsen vil udtale sig i sagen, så længe den verserer. 

Se indslag fra den 18. december.

En ejendomsudvikler har stævnet kommunen i forbindelse med en grund på Stigsborg Brygge