LIGE NU:

Populær børnehave skal fyre pædagoger: - Det er en stor frygt

Forældre, fagforening og pædagoger er utilfredse med Aalborg Kommunes planer om skære 200.000 kroner i udviklingsbørnehaven Tiziana.

Bekymringen er stor hos flere pædagoger og forældre i Aalborg Kommune efter kommunens budgetplaner for 2017 om at skære flere millioner kroner på dagsinstutionsområdet.

En af de børnehaver, som bliver ramt af nedskæringerne, er Tiziana i Aalborg. Her skal man spare 200.000 kroner, hvilket man kommer man til at gøre ved at fyre tre pædagoer for i stedet at ansætte pædagogmedhjælpere.

quote Jeg kan ikke forstå, hvorfor man på daginstitutionsområdet skal køre på laveste fællesnævner

Liselotte Thomsen, Formand, BUPL Nordjylland

Det vil ifølge flere forældre vil koste dyrt i kvaliteten. Børnehaven er nemlig en såkaldt udviklingsbørnehave med masser af projekter og stor fokus på fordybelse, fællesskab og læring.

- Det er en stor frygt. Det er noget, vi kan være stolte af. Det er klart, at det også påvirker mig i hverdagen, siger forælder Johnni Bech, der har en datter i Tiziana.

Også pædagogernes fagforening langer ud efter kommunens planer om at skære 200.000 i børnehavens budget.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor man på daginstitutionsområdet skal køre på laveste fællesnævner, når man på rigtigt mange områder - specielt kultur og fritid - kan skrue sig op i de højere luftlag, siger Liselotte Thomsen, der er formand for BUPL Nordjylland.

Tiziana har siden 1994 været kendt for sit unikke arbejde som udviklingsinstitution. Børnehaven fik i 2014 på besøg af Dronning Margrethe.

quote Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har været inde og kigge på, hvilke børn de har i Tiziana, og det er de stærke og velfungerende børn

Maibritt Iversen, Rådmand for Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune

Her to år senere vælger Aalborg Kommune alligevel at nedprioritere børnehaven.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har været inde og kigge på, hvilke børn de har i Tiziana, og det er de stærke og velfungerende børn. Så skulle de andre børnehaver have færre penge, og én børnehave skulle holde endnu flere penge. Det er ikke retfærdigt, siger rådmand for Familie- og Beskæftigelseforvaltningen i Aalborg Kommune, Maibritt Iversen (S).

Men den køber forælder Johnni Bech ikke.

- Det her handler ikke om geografi eller om, at vi skal have særbehandning. Det her er en institution, som sætter et præg på hele Aalborg Kommune, slutter Johnni Bech.

Første behandling om forslaget om nedskæringer i Tiziana finder sted fredag.