LIGE NU:

Port of Aalborg firedobler havneareal

Stigende behov for kajnær opbevaringsplads gør, at Port of Aalborg nu sætter gang i den første udvidelse af havnen i mere end 30 år.

Landets største indlandshavn, Port of Aalborg, bliver fra 2022 endnu større.

Virksomheden oplever nemlig stigende efterspørgsel fra virksomheder på kajnær opbevaringsplads, der kan blive brug for, hvis en virksomhed modtager flere varer med skib, end de kan håndtere med det samme og derfor vil afhente løbende.

- Vi har gennem en længere periode oplevet kraftigt stigende efterspørgsel på kajnære arealer fra virksomheder med både kort- og længerevarende opbevaringsbehov, og vi ser ingen tegn på, at interessen bliver mindre, siger Commercial Manager i Port of Aalborg, Michael Rosenkilde Lind.


Udvides fire gange størrelsen

Udvidelsen af havnen består i, at kajen forlænges med 100 meter, og der etableres et terminalområde på 27.800 kvadratmeter. 

Udvidelsen kommer til at grænse op til et 90.000 kvadratmeter stort areal, der lige nu ikke er tilgængeligt via vandvejen. Med udvidelsen vil de to områder grænse op til hinanden, og Port of Aalborg vil derfor have en samlet opbevaringsplads på 120.000 kvadratmeter.

Anlægsfasen påbegyndes i august, og og det forventes, at kajområdet kan tages i brug 1. marts 2022.

Visualisering af udvidelsen
Visualisering af udvidelsen
Foto: Port of Aalborg