LIGE NU:

Præst savner sin menighed

Jens Chr. Melgaard har været præst i Vadum Kirke i 13 år. Siden 18. marts har han måtte undvære at mødes med sine trofaste kirkegængere til gudstjeneste om søndagen, så nu holder han i stedet søndagsmorgensang.

- Det er ikke til at holde ud ikke at kunne mødes, og det er også svært for min menighed, siger en tydelig berørt præst ved Vadum Kirke, Jens Chr. Melgaard.

quote Det er ikke til at holde ud ikke at kunne mødes, og det er også svært for min menighed.

Jens Chr. Melgaard, præst, Vadum Kirke

Stemmen er lige ved at knække over, og det er ikke hver dag, man møder en præst blive så berørt over at fortælle, hvor meget han savner sine trofaste kirkegængere.

Jens Chr. Melgaard begyndte som præst ved kirken i Vadum for 13 år siden, men har aldrig oplevet at måtte undvære sin menighed i så lang tid. Siden 18. marts, hvor forbuddet om at mødes mere end 10 personer ramte Danmark, har der ikke været afholdt gudstjeneste i Vadum Kirke.

- Det er grusomt svært, når man ikke kan sidde overfor hinanden og spørge om, hvordan man har det i den her lidt svære tid, siger Jens Chr. Melgaard, mens han hilser på de 10 personer, der har været heldige at komme med til søndagsmorgensang, der er blevet så stor en succes, at man skal skrives op for at være med.

Salmer, kaffe og te

Mens solen skinner udenfor kirken i et lille hjørne, hvor præsten har taget opstilling, og sammen med de 10, der udgør dagens menighed, begynder Jens Chr. Melgaard på sin kirkelige søndagsmorgensang, som godt kan minde om en minigudstjeneste.

Der bliver sunget et par salmer, hørt på en lille mini-prædiken, bedt Fadervor, og en velsignelse fra Gud, og så serverer præstens kone kaffe og te til de 10 fremmødte. 

- Det er en hel lettelse, ja nærmest en befrielse, at få lov at gøre det, man er sat i verden til, siger en tydelig glad Jens Chr. Melgaard, da det hele er overstået efter en halv time.

På tirsdag har Jens Chr. Melgaard lavet et nyt tiltag for at kunne møde sin menighed - stadig kun med 10 personer. Her mødes man ved de engelske flyveres grave, som ligger ved Vadum Kirke, og onsdag samler præsten igen 10 personer i sognegården til syng-sammen.