Anholdelsen af Chung Yoo-ra er foregået under al kritik, mener Preben Bang Henriksen. Foto: KIM HONG-JI / Scanpix Denmark

Preben Bang: Anholdelse er under al kritik

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, kritiserer Nordjyllands Politi for ikke at beskytte den sydkoreanske Chung Yoo-ra tilstrækkeligt under anholdelsen.

Da Nordjyllands Politi søndag aften anholdte den 20-årige sydkoreaner Chung Yoo-ra på en adresse i Gug, gik de over stregen, mener Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen.

- Det er utilstedeligt. Adfærden ved anholdelsen er under al kritik. Politiet baner jo nærmest vejen for kameraholdet, siger Preben Bang Henriksen.

Kvinden er en af nøglepersonerne i en sydkoreansk skandalesag om korruption, og det var sydkoreansk presse, der havde fundet frem til, at hun opholdt sig på adressen i det sydøstlige Aalborg og tippet Nordjyllands Politi om, hvor de kunne finde den eftersøgte kvinde.

Samme sydkoreanske tv-hold var derfor på pletten, da politiet søndag aften rykkede ud for at anholde Chung Yoo-ra, og tv-holdet filmede ind af husets vinduer, optog selve anholdelsen og filmede også ned i den anholdtes pas, så navn og billede kunne ses. Det er ifølge den nordjyske retsordfører langt over stregen.

- Det er jo sådan i det her land, at man er uskyldig indtil dommeren siger noget andet, siger Preben Bang Henriksen.

Han mener samtidig, at politiet burde have gjort meget mere for at holde de sydkoreanske mediefolk på afstand, og han henviser til retsplejelovens paragraf 758, som beskriver, at en anholdelse skal foretages så skånsomt som overhovedet muligt. Det mener han ikke er overholdt, idet medierne har kunnet følge med på helt tæt hold.

Nordjyllands Politi beklager nu hændelsen og forklarer, at indsatslederen ikke var klar over, at passet blev filmet. Politiet mener i øvrigt, at man har gjort meget for at tage hensyn til den sydkoreanske kvinde i forbindelse med anholdelsen.

 

03:12

Nordjyllands Politi møder kritik efter deres håndtering af anholdelsen af den 20-årige sydkoreaner Chung Yoo-ra, som er mistænkt for at være del af en milliardskandale i sit hjemland. Foto: René Ryom

Luk video

 

Læs også Nordjyllands Politi: Vi vidste ikke, at passet blev filmet

 

Læs også Heste for millioner: Sådan endte anholdt sydkoreaner i Nordjylland

 

Læs også Forsvarer for sydkoreaner: - Jeg er skuffet